ΤΑ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

 
Χαμένος ή κερδισμένος; Η κλασική ερώτηση. Κάποτε. Μέχρι πρόσφατα. Σήμερα πολλά έχουν αλλάξει και θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα στην καθημερινότητά μας.
Χαμένος ή κερδισμένος; Η ερώτηση καπάκι μετά τα ''Χρόνια πολλά''. Και ακούς διάφορα. Ότι έσκασε πέμπτο φύλλο στον κούκο το μόνο. Ότι η ντάμα σπαθί τους έκανε τη ζημιά και χάσανε τα λεφτά με κέντα. Ότι ο άλλος είχε ρέντα στο μπαρμπούτι κι έφερε τρεις στροφές. Και πάει λέγοντας.
Οι ''σοβαροί'' παίκτες παραμονή της πρωτοχρονιάς δεν παίζουνε. Αυτοί παίζουν όλο το χρόνο, δεν μπλέκουν με τους άσχετους, τους πρωτάρηδες.
Χρονιάρες μέρες, σου λένε, άρα και μέρες τζόγου. Χρονιάρες μέρες διότι πλησίασε η αλλαγή του χρόνου. Για το καλό του νέου έτους, λοιπόν, παίζουμε, στοιχηματίζουμε, έτσι για να δοκιμάσουμε την τύχη μας. Σύνηθες φαινόμενο, τουλάχιστον προ μνημονίου να γίνεται λαϊκό προσκύνημα στο καζίνο από κυρίες και κυρίους παρεάτους που έπαιζαν μία φορά το χρόνο.
Τι λέγαμε; Για τον κούκο μόνο και τη ντάμα σπαθί. Το ξέρεις το ρητό. ''Η τράπουλα δεν χαρίζει, δανείζει''. Μόνο στην τράπουλα; Σε κάθε μορφής τζόγο. Αυτά που κερδίζεις είναι χαμένα. Αφού θα τα παίξεις.
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ