ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΣΟΥ...

 
Στο καιρό του, πριν από πέντε χρόνια, τέτοιες μέρες, το φλογερό ειδύλλιο ανάμεσα στις δυο γυναίκες πέρασε και στις σελίδες των ΜΜΕ. Η μια γυναίκα, άλλωστε, είναι πασίγνωστη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, παντρεμένη και πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ. Το σκάνδαλο βγήκε στον αέρα επειδή οι δυο γυναίκες τσακώθηκαν άγρια και ψάξε βρες τι άλλο συνέβαινε, πέρα απ' όσα δημοσιοποιήθηκαν. Δεν θα μιλήσουμε με ονόματα. Ό,τι έγινε ναι μεν δεν ξεχάστηκε, αλλά από τις δυο γυναίκες θάφτηκε. Θα ήταν κάτι περισσότερο από αδιακρισία να το επαναφέρει κανείς, θα προκαλούσε κακό στις ίδιες και στον κύκλο τους.
Επανερχόμαστε μόνο για ένα λόγο. Ένας έρωτας στιγματίζει τη ζωή μας. Ο έρωτας δεν μένει έξω από τη ζωή μας και δεν είναι απόφαση συνειδητή, έρχεται και φεύγει, κάποιες φορές, παρά την επιθυμίες μας  Τον θέλουμε και δεν τον βρίσκουμε. Θέλουμε να ξεφύγουμε και είμαστε αδύναμοι να το καταφέρουμε. 
Η μια γυναίκα, 62 χρονών, η ηθοποιός και πρώην πολιτικός, είχε σχέση ερωτική, σχεδόν συζούσε σε διαμέρισμα που της είχε παραχωρήσει ο σύζυγος της, με μια νεώτερη της, θεατρική παραγωγό στο επάγγελμα. Η δεύτερη, η θεατρική παραγωγός, μίλησε ξεκάθαρα για ερωτική, όχι μόνο σεξουαλική σχέση. Η άλλη, η καλλιτέχνις, όταν πια ήταν σε αντιδικία με την πρώην φίλη της, υποστήριξε πως ήταν αιχμάλωτη σ' αυτή τη σχέση, ότι ζούσε έναν εφιάλτη, ένα βασανιστήριο.

Γίνονται αυτά τα πράγματα; Παραγίνονται. Κι εμείς μαθαίνουμε μόνον ο,τι βγαίνει στον αέρα. Μόνον ό,τι φτάνει σε δικόγραφα. Πολλά και πιο χειρότερα σ’ άλλες περιπτώσεις είναι και κάποια που δεν δημοσιεύονται ποτέ.

«Σ’ αγαπάω…» έλεγε η μία στην άλλη. «Εδώ θα είμαι… Κι όταν δεν κρύβεσαι θα σε βλέπω, μικρή μου Ποκαχόντας… Εγώ θα είμαι εκείνη που αν βρεθείς στο βούρκο θα πέσω μέσα να σου δώσω την ανάσα μου…». Από τα μηνύματα στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των δύο γυναικών.

Το πιο λυπηρό. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν να χωρίζουν. Οι προσωπικές τους σχέσεις γίνονται κουτσομπολιό στα αυτιά του καθενός. Η μία να λέει με κορόιδεψε, η άλλη με εξαπάτησε. Γιατί κάποια στιγμή οι ανάσες χωρίζουν.

Διαβαστε ακομα:

ΜΗΝ ΤΡΩΣ, ΑΝ ΦΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΜΟΔΑ...