ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Για κάποιους φίλους μου και για μένα το αντίδοτο στον φασισμό (μκρό- μάκρο και μέγα) στον αυταρχισμό, στην τρομοκρατία, στην έλλειψη δημοκρατίας, πολυφωνίας και ενσυναίσθησης, στην έλλειψη ακοής... είναι η αγάπη.

Μερικοί απλοί τρόποι που έχουμε βρει για να ερχόμαστε σ' επαφή με την συχνότητα της αγάπης, που δεν είναι προσωπική και είναι και συμπόνια, αποδοχή, συν-χώρεση είναι:

- Το H'ooponopono, μια παραδοσιακή θεραπευτική προσέγγιση από την Χαβάη, που θεωρεί ότι έχουμε μέσα μας σε μικρογραφία όλα όσα μας ενοχλούν στους άλλους ή μας προκαλούν πόνο, φρίκη, τρόμο...
- Το Reiki, μια ενεργειακή διαλογιστική θεραπευτική προσέγγιση που ξεκίνησε στην Ιαπωνία με τη μορφή που το γνωρίζουμε στην Δύση σήμερα.
- Ο διαλογισμός του Ατίσα, μέσα από τον οποίο με την αναπνοή μας μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας και την πραγματικότητα γύρω μας σε όλο και μεγαλύτερη ακτίνα.

Για όλα αυτά υπάρχει αφθονία βιβλιογραφίας στο Google.

Πολλοί που ασχολούνται με διαλογισμό και ενεργειακές θεραπείες ξεχνούν την γειωτική καθημερινή πραγματικότητα και δραπετεύουν σε άλλους κόσμους. Πολλοί που δεν ασχολούνται με τίποτα από αυτά, νιώθουν άδειοι και μόνοι, ακόμη και μέσα σε ομάδες και σε παρέες ομοιδεατών.

Κάποιοι φίλοι μου και εγώ έχουμε αποδεχτεί ότι είμαστε μόνοι και απολαμβάνουμε τις στιγμές της ενότητας και της αγάπης, της αρμονίας με τους άλλους, όσο υπάρχουν αβίαστα και αυθόρμητα. Όταν οι ισορροπίες ανατρέπονται δίνουμε ευκαιρίες στον εαυτό μας και στους άλλους. Όταν η κατάσταση γίνεται τέλμα, τότε επιστρέφουμε στον εαυτό μας, με ευγνωμοσύνη για όσα ζήσαμε με τους άλλους, με την αίσθηση ότι ολοκληρώσαμε έναν κύκλο εξέλιξης εντός και εκτός και προετοιμαζόμαστε με αγάπη για το καινούργιο εξελικτικό άλμα, μέσα μας αρχικά και με νέους ανθρώπους σε νέα περιβάλλοντα.

Η ευγνωμοσύνη ξεκλειδώνει τις παγωμένες καρδιές, τους μουδιασμένους από τον φόβο ανθρώπους.

Και μια και είμαστε Έλληνες υπάρχει και μια ελληνική παράδοση, που συνδυάζει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη: Η ευχαριστήρια προσευχή.... όπου πιστεύει ο καθένας!

Διαβαστε ακομα:

ΕΞΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΦΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ...