ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝΕ

 

Επαναφέρω σήμερα στη σέντρα ένα γεγονός που είχε... συγκλονίσει τη χώρα το 2013. Φοβερά πράγματα. Ξεσηκώθηκε η Ελλάδα επειδή ένας άγνωστος και νεαρός ποδοσφαιριστής, χωρίς να ξέρει τι του γίνεται και τι είναι αυτό που έκανε, χαιρέτισε ναζιστικά. Φοβερά πράγματα. Έπεσαν να κατασπαράξουν τον παικτάκο για το φρικιαστικό του έγκλημα, διότι πρόσβαλε τα δημοκρατικά ιδεώδη και τους αγώνες του λαού μας.

Να μας κλαίνε οι ρέγγες. Αυτοί είμαστε. Μ' αυτό που διέπραξε κάποιος Κατίδης μόλις έβαλε γκολ, επιτότου βρήκαμε δουλειά. Επειδή εδώ στην Ελλάδα τα περνάμε φίνα και ωραία και δεν έχουμε με τίποτα άλλο να ασχοληθούμε σοβαρά. Πώς να σκοτώσουμε την ώρα μας. Μας έκανε τη χάρη ο παίκτης της ΑΕΚ από τις ακαδημίες του Άρεως, να μας βάλει να πλακωθούμε. Άλλος άπλωσε τη φανατίλα του, άλλος τη στραβομάρα του και όλοι μαζί, δηλαδή οι περισσότεροι, κατέδειξαν ποιοι είναι. Ποιοι είμαστε.

Έτσι είναι. Μέχρι που δύο κοινοβουλευτικά κόμματα τοποθετήθηκαν δημόσια. Κάποια άλλα νούμερα, πιο νούμερα από τα δύο κόμματα, υπέγραψαν βαρυσήμαντα φιρμάνια, κάνοντας κήρυγμα, αντιμετωπίζοντας τον... Κατίδη σαν εχθρό του γένους, χειρώτερο και από τους δανειστές και την τρόικα. Δεν έχασαν την αφορμή να αναφερθούν στους αγώνες του ελληνικού λαού εναντίον του φασισμού. Έλεος.

Είπαμε. Είμαστε ανέκδοτο. Το ανέκδοτο. Μια χώρα κωμίκα. Μία κοινωνία να τη λυπάσαι. Μια μαλακία έκανε ο παίκτης κι αμέσως ο φουκαράς έβαλε τα κλάματα, όταν του είπαν τι σημαίνει το τέντωμα του χεριού, ότι δεν έπρεπε να το πανηγυρίσει έτσι. Κάποιοι προκάλεσαν περισσότερο από τον παίκτη, διότι θυμηθήκαμε τη γερμανική κατοχή, τους γερμανοτσολιάδες, το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Και με τον πιο επίσημο τρόπο υπέγραψαν λόγια για τα μπάζα. Φοβερά πράγματα.

Σα σήμερα 16 Μαρτίου, ΑΕΚ- Βέροια 2-1, το γκολ της νίκης ο τότε 20χρονος Γιώργος Κατίδης κι έτρεξε στην εξέδρα του ΟΑΚΑ και πάνω στον ενθουσιασμό του χαιρέτησε αλά Χίτλερ. Η ΕΠΟ αμέσως αποφάσισε να τον αποκλείσει από τις εθνικές ομάδες (ήταν διεθνής στις ομάδες κάτω των 17, 19 και 21 ετών). Η ΑΕΚ την ίδια στιγμή τον αποδέσμευσε, αλλά κατάφερε την ίδια σαιζόν να υποβιβάσει την ομάδα στην Β' εθνική, για πρώτη φορά στην Ιστορία. Η δε Original 21, μύστης των οσίων και ιερών της ΑΕΚ, απευθυνόμενη στον νεανία της χιτλερικής νεολαίας Κατίδη Γεώργιο, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με ανακοίνωση:

''Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα, ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε... Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας...''

Διαβαστε ακομα:

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ