ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΠΛΗΞΗΣ

 

Ήρθαν η μία απέναντι στην άλλη. Απρόσμενη εντελώς συνάντηση στο Mall. Σακούλες με ψώνια στα χέρια και οι δυο τους. Αμηχανία για κάποια δέκατα. Δεν υπήρξαν ποτέ φίλες, μάλιστα σε κάποια φάση μεταξύ τους έπαιξαν μαύρα σύννεφα. Και να, που τούτη τη στιγμή, εντελώς απρόσμενα, μετά από 14 χρόνια πρόσωπο με πρόσωπο.

Πήγανε για καφέ. Επόμενο η κουβέντα για τα προσωπικά τους να 'ναι ψεύτικη, πρόχειρη, επιφανειακή, ανάμεσα στις δύο συμμαθήτριες στο λύκειο, σήμερα 32χρονες.

Η μία, η Βάλια, με δύο παιδιά, η τρελογκόμενα του σχολείου, παντρεύτηκε τον καθηγητή τους των μαθηματικών. Εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία. Η άλλη, η Καίτη, αρχιτεκτόνισσα, έχει πέντε χρόνια δεσμό με καλό παιδί, διαχειριστή κεφαλαίων ξένης τράπεζας στην Αθήνα.

Μένει έκπληκτη η Καίτη διότι συνάντησε μία άλλη Βάλια, άλλος άνθρωπος σήμερα η άλλοτε παλαβιάρα. Ενδιαφέρουσα συνομιλήτρια, εξαιρετικά ευχάριστη. Είπαν να τηλεφωνηθούν.

Συναντήθηκαν μετά από λίγες ημέρες στο σπίτι της Καίτης, η οποία ανοίχθηκε ακόμα περισσότερο στην Βάλια.

- Δεν νοιώθω καθόλου καλά με τον σύντροφό μου, ρε, Βάλια. Να το πω ερωτική πλήξη; Σίγουρα υποφέρω από ερωτική... έλξη. Δεν με τραβάει, δεν με αναστατώνει σαν άνδρας, σαν αρσενικός. Το πρόβλημα είναι δικό μου, όχι του Παντελή. Σου λέω ότι αποφεύγω να έρθω σε επαφή μαζί του. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Ένα πονηρό χαμόγελο καρφώθηκε στα πρόστυχα χείλη της Βάλιας, που είχε αρχίσει να αισθάνεται σα να βρίσκεται στο σπίτι της, όχι μια επισκέπτρια. Άναψε τσιγάρο με ηδονικές κινήσεις, λες την απαθανάτιζε κάμερα.

- Πήγα και σε ειδικό, Βάλια, να με συμβουλεύσει. Γιατί νοιώθω ένοχη, να μην αισθάνομαι την ανάγκη για σεξ. Μου είπε η δόκτωρ ότι συμβαίνει στα ζευγάρια να χάνεται το πάθος με το χρόνο. Ότι είναι εύκολο να διορθωθεί, να αναστραφεί η κατάσταση, αρκεί να μιλήσω με ειλικρίνεια με τον Παντελή και...

«...Και;» την ρωτάει με μία υποψία ειρωνείας η Βάλια.

-...Και να δοκιμάσουμε ερωτικά παιχνίδια, μου πρότεινε η ειδικός.

Η Βάλια την κάλεσε δίπλα της. Τα λόγια που σημαδεύουν, και διευκολύνουν κάποιον να πάρει αποφάσεις, ίσως να του αλλάξουν τη ζωή, απαιτούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ακόμα τον κατάλληλο στην περίσταση τονισμό σε κάθε πρόταση, τον πρέποντα χρωματισμό σε ορισμένες λέξεις.

''Άκουσε και εμένα, Καίτη... Θα σου πω αυτό που η κυρία ψυχολόγος δεν τόλμησε να στο προτείνει... «Ερωτικά παιχνίδια» σημαίνει τρίτο πρόσωπο ανάμεσά σας. Εμείς με τον άντρα μου αυτό κάνουμε και είχαμε αποτέλεσμα... ''.

- Τρίτο πρόσωπο! Εσείς, Βάλια, είστε πολύ προχωρημένοι... Φρικάρω που το σκέπτομαι. Και ποιο να 'ναι το τρίτο πρόσωπο σε μένα και τον Παντελή, σίγουρα κάποιο απόλυτης εμπιστοσύνης, οπωσδήποτε ...

«Δεν σας κάνω εγώ;...» την αιφνιδιάζει (;) η Βάλια.

Διαβαστε ακομα:

Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΗ