ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕ ΣΤΥΛ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

 
Τρίτη 3 Αυγούστου το 2021 πιάνει η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Οι αρχές ζητάνε από τον κόσμο της πετριοχής, μέχρι και το Καπανδρίτι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σκηνικό πολέμου κι όχι κινηματογραφικό. Καβάλα στα γιώταχι οι κάτοικοι όπου φύγει, διότι η ξεσπά φωτιά και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και οι φλόγες από το μέτωπο της Βαρυπόμπης αχόρταγες, πεινασμένες υπερπηδούν την εθνική οδό και απειλούν Άγιο Στέφανο.
Όσοι έχουν τον διάβολο του κινηματογραφιστή μέσα τους δεν σταματούν να βλέπουν το χολυγουντιανικού τύπου υπερθέαμα, να καίγεται το βουνό στην Ιπποκράτειο. Μοναδικό!  Θεότητα αληθινή η φωτιά δολοφονεί στο πέρασμα της ό,τι συναντά. 
Ο κόσμος ξενύχτησε στο δρόμο. Μέσα στο αυτοκίνητο, κάπου στη Ραφήνα, στη Νέα Μκρη, όπου τον έσπρωχνε η παρέα. Βέβαια. Σε τέτοιες καταστάσεις ακολουθείς τον άλλον, γνωστό κι όχι. Μη μένεις μόνος. Η επιστροφή στα καμμένα και στο σπίτι έγινε Σαββάτο 7 Αυγούστου. 

Αφήνουμε πίσω το κακό με τις πυρκαγιές, σηκώνει να δούμε το πράμα με ψυχραιμία. Κακό; Πολύ μεγάλο κακό. Νέο Μάτι έγινε το 2021, πατριώτες. Καμιά διαφορά επειδή δεν υπήρξαν θύματα. Νεκροί. Επόμενο, όταν ζητάς από τον κόσμο να σηκωθεί να φύγει, να κάνει μόνη της τη δουλειά η φωτιά.

Το κακό ήταν στο πρόγραμμα, όμως. Θα ήταν έκπληξη να μη γίνει. Σήμερα, αύριο. Τέτοια αδιαφορία από τους ίδιους τους κατοίκους τρελαίνει κάθε άνθρωπο λογικό, που ξέρει. Η Ιπποκράτειος Πολιτεία (φώτο) δεν είναι δασική έκταση. Ξεπετάχθηκε με σχέδιο πόλεως. Χωρίς καμιά πρόνοια. Γεμάτη στο πράσινο. Χωρίς αντιπυρική ζώνη. Κάηκε ολόκληρη. Μιλάμε για τα βασικά. Το ίδιο και η Βαρυμπόμπη.

Δέκα τόννοι ξύλα για το τζάκι η άλφα βίλα εν όψει του χειμώνα. Σα να λένε ''Είμαστε έτοιμοι να μας κάψει πιο εύκολα η φωτιά... ''. Να ήταν μόνο τα στιβαγμένα καυσόξυλα, βάλε στο λογαριασμό και τα πεταμένα κλαδιά όπου θες τα έβλεπες μπροστά σου.

Καίγονται και στο εξωτερικό, αλλά δεν υπάρχει αυτή η αδιαφορία στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Χωρίς υπερβολή οι Έλληνες δεν παίρνουν μέτρα προστασίας για μια τέτοια χειροπιαστή απειλή. Τη φωτιά.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ