ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ

 
Πριν από χρόνια η κυρία Άντζελα Δημητρίου, η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια, κάποτε αγαπημένη της μεγαλοαστικής τάξης και των κοσμικών και της νυχτερινής διασκέδασης στα μπουζούκια της παραλιακής, είχε πει: «Φυσικά και κάνω λάθη. Κανείς δεν είναι άσφαλτος…». Τέτοιες κοτσάνες έχει πετάξει αρκετές η κυρία Δημητρίου, και εύκολα και αβασάνιστα είχε εκτεθεί δημόσια. Όταν την καλούσαν όχι να τραγουδήσει αλλά να πει τη γνώμη της επί παντός επιστητού.
Του ιδίου «φαινομένου» είναι και η κυρία Ελένη Μενεγάκη, άλλο δημόσιο πρόσωπο και αγαπημένο, στο παρελθόν θύμα σε αλλεπάλληλες γκάφες. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για γκάφες, όταν κάποιος δεν ξέρει περί ποίου θέματος ομιλεί, ρωτάει, απαντάει. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές Ελληνίδες. Και σε πολλούς Έλληνες. Δεν γνωρίζουν κι όμως με αδιανόητη αφέλεια δεν αποφεύγουν τον κίνδυνο να διασυρθούν. Όσοι το παίζουν παρατηρητές της δημόσιας ζωής ας καταγράψουν ότι και άτομα της showbiz, γενικώς επώνυμοι, σε άγνοια και ασχετοσύνη δεν διαφέρουν σε τίποτα από κάποιον άγνωστο συμπατριώτη μας, την κυρά Σουλτάνα της γειτονιάς, τον κύριο Πόπη στα ΚΑΠΗ της συνοικίας.

Σε εκπομπή η κυρία Άντζελα Δημητρίου ήταν κατηγορηματική για την προτίμησή της στα ελληνικά προϊόντα. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το λάδι μου εμένα. Το ελληνικό λάδι. Δεν γουστάρω να αγοράσω... εγχώριο. Δεν θα πάρω το εγχώριο κρέας, θέλω να πάρω το... ελληνικό, το δικό μας, από το χωριό μου». Από το χωριό της, όχι το... εγχώριο. Να γελάσουμε με την κυρία Δημητρίου; Όχι, βέβαια. Να την ειρωνευτούμε. Ποια; Μόνον αυτήν, όχι τις χιλιάδες, τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που θα έλεγαν τις δικές τους χαζομάρες.

Η κυρία Αντζελα Δημητρίου είναι αυθεντική. Μια ντίβα της νύχτας. Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει στην δεκαετία του '70 και του '80 ήταν ονοματάρα. Στη συνέχεια άντεξε, πέρασε όλα τα πέτρινα χρόνια της μπουζουκοκατάστασης. Έγινε γνωστή από την εποχή που το σκυλάδικο ήταν κρυμμένο στην εθνική οδό. Τότε δεν υπήρχαν λουλούδια. Τα πιάτα έσπαγαν στα πόδια της. Το αίμα έτρεχε από τα θραύσματα. Όχι σαν τα γαρύφαλλα ξεφεύγουν, βρίσκουν μπούστο στην τραγουδιάρα και η συνοδός του κυρίου στραβώνει τη μάπα της. .

Ο Μπιθικώτσης ήταν ο... σερ Μπιθί, η Άντζελα Δημητρίου η... λαίδη Ντη. Και πολύ... ελληνικά είναι αυτά. Ρωτούσαν τον Μπιθικώτση ποιον αναγνωρίζει για διάδοχο του, το ίδιο την γεννημένη Αύγουστο του 1955 Δημητρίου. Ο Μπιθικώτσης κατά καιρούς είχε παραδώσει το στέμμα του σε τουλάχιστον 15 υποψήφιους διαδόχους. Η λαίδη έχει ξεχάσει πόσα χρόνια πριν έκανε το τελευταίο της σουξέ, όμως ήταν απόλυτη: “Δεν είναι η Πάολα, η νέα Δημητρίου... Μία είναι η Δημητρίου, εγώ...”.
Διαβαστε ακομα:

ΜΥΚΟΝΟΣ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΕΡΑ