ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

 

Δύο τύποι από τη Θεσσαλονίκη, ο ένας 20 χρονών και ο άλλος 19, εξέδιδαν παρά τη θέλησή της μια ανήλικη. Έχεις να κάνεις με κακοποιούς, όχι με μια πόρνη, η οποία αφού “συνεργαζόταν” για τρία χρόνια με δυο νταβατζήδες, την έκανε γυριστή και τους κάρφωσε.

Εγκληματίας. Έχει τα άντερα και το πνευματική δύναμη να υποχρεώσει το θύμα του να κάνει κι αυτό που δεν του αρέσει. Υπάρχουν άνθρωποι, ευτυχώς αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, που δεν σκέπτονται να κάνουν το κακό, δεν έχουν τέτοια “προσόντα”. Από την άλλη κυκλοφορούν και άτομα ταλέντα κακοποιοί. Τι κάνεις σαν κοινωνία με δαύτους. Μ' αυτούς που το μυαλό τους είναι πως θα κλέψουν, θα εκβιάσουν, θα βλάψουν τον άλλονα. Τι κάνεις; 
Οι δυο τύποι είναι αυτοί που είναι. Επειδή είναι καθάρματα είχαν τον τρόπο τους και ζορίζουν την πιτσιρίκα να εκπορνεύεται κι οι ίδιοι να κονομάνε. Εσύ, τι κάνεις; Εσύ, η κοινωνία. Είσαι ο μαλάκας να θαρρείς ότι η ποινή, η φυλακή, η εκκλησία, οι γονείς του νεαρού εγκληματία θα τον αλλάξουν. Αυτό δεν γίνεται. Όπως δεν γίνεται να μετατραπεί σε εγκληματία κάποιος που δεν γεννήθηκε τέτοιος. Λοιπόν;

Το δικαστήριο τους δύο τύπους τους βρήκε ένοχους επειδή πράγματι με βία και απειλές εξανάγκαζαν το κορίτσι να ξαπλώνει και με τους ίδιους και μ' άλλους. Ένοχους για βιασμό, μαστροπεία και σωματική βλάβη. Τρεις μήνες φυλακή και εξαγοράσιμη. Έτσι αποφάσισε το δικαστήριο και οι δύο τύποι είναι ελεύθεροι.

Με την καταδίκη καθάρισε η κοινωνία; Όργανο της κοινωνίας είναι η δικαιοσύνη κι έκανε τη δουλειά της. Τη δική της δουλειά, σύμφωνα με τους νόμους. Η κοινωνία, όμως, έχει κι άλλα όργανα. Την αστυνομία, για παράδειγμα. Ελεύθεροι οι ένοχοι, όμως μήπως πρέπει να είναι υπό παρακολούθηση; Μήπως κάθε εβδομάδα να δίνουν το παρών στο τμήμα. Έτσι για να ξέρουν ότι η κοινωνία δεν τους ξέχασε. Ότι τους έχει στο σημάδι.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ