ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ''ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ'' ΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Να μιλήσουμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Και πολιτικοποιημένα. Επειδή κάθε τι έχει την αιτία του. Βεβαίως υπάρχουν παλιάνθρωποι, στοιχεία αντικοινωνικά, λαμόγια, σκουλήκια. Άτομα με ροπή προς την παραβατική συμπεριφορά. Ο υπόκοσμος και η κάθε μορφή εγκληματικής οργάνωσης στηρίζεται σε τέτοια άτομα.

Πριν από χρόνια ο τότε γραμματέας του ΟΗΕ Κόφυ Ανάν εγκαινίασε το Μουσείο της Μαφίας στη Σικελία, εκεί όπου ανδρώθηκε ο σύγχρονος γκαγκστερισμός. Συγκεκριμένα, στην κοιτίδα της Κόζα Νόστρα, δηλαδή στο χωριό Κορλεόνε, γενέτειρα της πασίγνωστης από τον κινηματογραφικό «Νονό» οικογένειας Βίτο Κορλεόνε. Το 2007 και το Λας Βέγκας απέκτησε το δικό του Μουσείο της Μαφίας.

Βέβαια, η επίσημη Σικελία δεν εκδήλωσε ποτέ τη τοπική της υπερηφάνεια για την καταγωγή της Μαφίας. Ούτε ποτέ ο Δήμος Κορλεόνε απενοχοποίησε την «Οικογένεια» Κορλεόνε, άλλωστε τυπικά είναι άξιες καταδίκης όλες οι «οικογένειες» μαφιόζων. Το Μουσείο Μαφίας, όμως, που υπάρχει σε πρώην μοναστήρι(!), στην πραγματικότητα αποτελεί πράξη ομολογίας και παραδοχής ενός πανάρχαιου φαινομένου, του συμμοριτισμού. Και χαρακτηρίζει και σήμερα ΟΛΕΣ τις οργανωμένες και σύγχρονες κοινωνίες.

Το Μουσείο στο Λας Βέγκας φιλοξενεί μνήμες από τη δράση αστέρων της παρανομίας. Εκείνων των διάσημων μαφιόζων που ουσιαστικά ίδρυσαν την πόλη και της έδωσαν χαρτοπαικτική, τζογαδόρικη ανάπτυξη.

Θέλει ο άλλος να παίξει κι εσύ το κράτος λες «Απαγορεύεται». Θέλει να πιει ο άλλος και ο νόμος λέει «Όχι» στο αλκοόλ. Κόκκινη κάρτα η κοινωνία στα μπουρδέλα, όμως τι θα κάνουν όλοι αυτοί που έχουν τη σεξουαλική ανάγκη τους. Και όσοι γουστάρουν ναρκωτικά.

Τις ανάγκες του κόσμου καλείται να τις ικανοποιήσει η παρανομία. Ο υπόκοσμος. Οι γκάγκστερ. Δημιουργήματα της κοινωνίας, δηλαδή. Από την άλλη η εγκληματική οργάνωση σε κάθε αμαρτωλή δραστηριότητα «περιορίζει» τους γεννημένους εγκληματίες. Τα κακοποιά στοιχεία, δηλαδή, θα ήταν περισσότερο επικίνδυνα στην κοινωνία αν βρισκόντουσαν εκτός συμμορίας. Έξω από το σκληρό έλεγχο μιας μαφιόζικης οργάνωσης.
Να το αναγνωρίσουμε. Δεν γεννιούνται μόνον άτομα με την επιθυμία να ζουν ειρηνικά. Η γη ξερνάει και τα ρεμάλια. Τους λεγόμενους περιθωριακούς. Κακοποιούς. Ευτυχώς, να λες, και τα αποβράσματα της κοινωνίας δεν παίζουν σαν ελεύθεροι σκοπευτές, αλλά κοντρολάρονται με τη στρατολόγησή τους σε μια συμμορία. Η οποία συμμορία καλύπτει ανάγκες ανομολόγητες ανθρώπων της διπλανής πόρτας.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΜΟΥ