ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 
Είμαστε έτοιμοι για τις... φωτιές του καλοκαιριού; Το ερώτημα αφορά τον κοσμάκη, όχι την κυβέρνηση και την πυροσβετική. Είσαι της πλάκας να τα περιμένεις όλα από το κράτος. Από τις δημόσιες υπηρεσίες. Αν τη βλέπεις έτσι τη δουλειά, τότε είσαι χαμένος από χέρι. 
Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε και να ακούμε για τις υψηλές θερμοκρασίες και  τη ξηρότητα του κλίματος. Δεν θέλεις κάτι άλλο για να μπεις στο κόλπο. Αυτό το καλοκαίρι θα σκάσουν και γαμώ τις πυρκαγιές. Εύκολο είναι να το πάρεις πρέφα.
Αυτός είναι ο τόπος μας. Αυτή είναι η κοινωνία μας. Αυτή είναι η μοίρα μας. Να καίγονται εκατό άνθρωποι από μια φωτιά, ενώ θα μπορούσαν να σωθούν όλοι, ούτε ένας να πάει στον άλλο κόσμο, και η κυβέρνηση να λέει, στα ίσα, ξεκάθαρα, αποφασιστικά, κάθετα, όπως έτσι ομιλούν οι έντιμοι και αγνοί πολιτικοί, πως ΔΕΝ φταίμε. ΔΕΝ έχουμε καμία ευθύνη. Ότι όλα λειτούργησαν καλά, σωστά, στο χρόνο τους και αποτελεσματικά.

 

Αυτοί είμαστε. ΕΜΕΙΣ. Όχι κάποιοι άλλοι, οι κυβερνώντες δεν είναι άλλοι. Είναι δικοί μας άνθρωποι. Γι’ αυτό δεν ακούς συγγνώμην. Ούτε απολογία. Μόνον δικαιολογίες. Και κατηγορίες σ’ άλλους, που γι’ αυτούς είναι “άλλοι”, δεν είναι ίδια μούτρα σαν κι αυτούς.

 

Αυτοί είμαστε. Και επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε, γι' αυτό ΔΕΝ υπάρχουν ποινικές τιμωρίες. Για αγχόνες στο Σύνταγμα ούτε το συζητάμε. Είμαστε καλοί άνθρωποι. Γεννημένοι μαλακοί.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ...