ΦΤΙΑΧΤΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

 
Αν έχεις τον Θεό σου, πως να το δαγκώσεις τούτο το κορόμηλο. Να ετοιμαζόμαστε με τα τρελά και παλαβά που θα ακουστούν με τις πυρκαγιές εν όψει. Έσκασε η φωτιά στην Εύβοια, κινητοποιήθηκε η μισή Ελλάδα με εκατοντάδες πυροσβέστες και οχήματα να αντιμετωπίσει την καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα γης, και μ' ένα κόλπο θεοτικό και αγιοτικό η Παναγιά η παρθένα ΄έσωσε το μοναστήρι. Θαύμα. Το θαύμα. Των θαυμάτων το θαύμα.

Δουλειά κάνει η Παναγιά, δεν αμολάει τραχανά εκεί που βρίσκεται. Κάποιος πούστης θεός ειδωλολάτρης έβαλε το χέρι του, που να του κουλαθεί, και πυρπόλησε τον τόπο. Δάση, σπίτια, ζώα, άνθρωποι σε κίνδυνο, αλλά η μάνα του Χριστού κάνει ένα μπραφ, ταχυδακτυλουργικό σκέτο, και γλυτώνει το μοναστήρι.

Αν δεν είχε επέμβει η θεία χάρη της, η ιερά μονή θα είχε μαγειρευτεί γιουβέτσι. Ποιος βάζει στοίχημα, να το παίξουμε στη ξερή, ότι έτσι θα γινόταν.

Μαζεύτε ό,τι μαζεύεται, είπαν οι καλογέροι όταν είχαν αρχίσει να αγριεύουν οι φλόγες οι καταραμένες. Φύγετε, ποδαράκια μου, στην τρεχάλα να σωθούμε. ''Που πάτε, ωρέ, άπιστοι είστε;...'' τους φώναξε ένας, ''... το μοναστήρι έχει την προστασία της Θεοτόκου Μαρίας''.

Πήγε και το κορόιδο ο Μητσοτάκης της Παναγίας και άναψε λαμπάδα για πάρτη της. Τι να τα κάνει τα κεριά, ίσα και με το μπόι της. Μοναστήρια κτίστε, στα βουνά και στα λαγκάδια, όχι να ανοίξετε αντιπυρικές ζώνες, και δεν θα ξανακαεί ο τόπος.
Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ