ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΑ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ

 

Δυο ταινίες θα παίξουν αυτή την περίοδο με κεντρικό ήρωα τον Ηρακλή. Το Χόλυγουντ ποντάρει στα σίγουρα στην ελληνική μυθολογία. Ανοίγεις το βιβλίο και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, πλούσια και συναρπαστική η θεματολογία. Άσε ότι τραβάνε και τα πρόσωπα. Και πάνω απ’ όλους ο Ηρακλής. Ο ημίθεος. Ο πιο δυνατός άνθρωπος που γεννήθηκε ποτέ.

Μυθολογία από τη μία και από την άλλη το παραμύθι του κινηματογράφου. Που σημαίνει ότι δεν περίμενες με τίποτα να πλησιάσεις την αλήθεια του μύθου, πιο σωστά το μύθο της αλήθειας. Την αποκρυφιστική, δηλαδή, αλήθεια που κουβαλάει κάθε μύθος, κάθε κατασκεύασμα μυθολογικό.

Στη μια από τις δυο φετινές υπερπαραγωγές για τον Ηρακλή, τον μυθικό ήρωα θα τον παίξει ο πρώην παίκτης του αμερικάνικου φουτμπωλ αλλά και παλαιστής Ντουαίην Τζόνσον, που είχε πρωταγωνιστήσει και στο «The Rock».

Ο βασιληάς της Θήβας Αμφιτρύων πήγε στον πόλεμο και βρήκε την ευκαιρία ο Δίας να περάσει τρεις νύχτες με την βασίλισσα Αλκμήνη. Έτσι γεννήθηκε ο Ηρακλής, τον όποιον ήθελε να σκοτώσει η απατημένη σύζυγος του Δία, η Ήρα και γι’ αυτό έστειλε στην κούνια του βρέφους δυο φίδια.

Μύθος, σου λένε. Μύθος ότι ο Ηρακλής μωρό ακόμα τα έπνιξε τα φίδια. Μύθος ότι έκανε τους 12 άθλους, ότι τράκαρε στο δρόμο του την Αρετή και την Κακία, ότι αποτρελλάθηκε και σκότωσε την γυναίκα του και τα δυο παιδιά.

Μυθολογική η θρησκεία του αρχαίου κόσμου, αληθινή η θρησκεία του σήμερα. Άτομα σαν τον Ηρακλή τα βρίσκεις μόνον στα μυθολογία. Κούνια πού σας κούναγε. Σήμερα υπάρχουν πολλοί σαν τον Ηρακλή, μόνο που αυτοί πνίγουν στην κούνια όχι μονάχα μωρά.

Διαβάστε ακόμα:

Μπουρδελιάρης έγραψε το αριστούργημα του 20ου αιώνα