Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΡΤΜΑΝ

 

Ασφαλώς γνωρίζετε την οσκαρική ηθοποιό Νάταλι Πόρτμαν, αυτό το τσογλάνι που εκτοξεύθηκε με το ταλέντο της αλλά και τον τσογλανισμό της. Σίγουρα δεν γνωρίζετε ή, έχετε ακουστά λίγο τον κύριο Πόρτμαν, τον σύζυγό της, τον Γάλλο χορογράφο Μπεντζαμέν Μυλεπιέ. Είναι να μην τον λέω κύριο Πόρτμαν;

Απεφάσισε ο κύριος της κυρίας να ασπαστεί τον εβραϊσμό, επειδή Εβραία είναι και η Νάταλι Πόρτμαν. Φοβερά πράγματα. Έχει αδυναμία, δηλαδή, το παλληκάρι να επικοινωνεί σωματικά και πνευματικά με την σύζυγό του και θεώρησε απαραίτητο να αλλάξει θρησκεία. Ακατανόητο.

Όπως είναι ηλίθιο να χωρίζει κάποιος την γυναίκα του και να παντρεύεται άλλη, όταν ο πραγματικός λόγος που δεν τα πήγαινε καλά με την πρώτη πιθανότατα να ήταν διότι δεν του ταίριαζε ο γάμος. Μη ξεφεύγουμε.

Το να είσαι χριστιανός ή, βουδιστής και να πεις Μέχρι εδώ, δεν γουστάρω τη θρησκεία, της πλάκας ιστορία είναι, μην κοροϊδεύω τον εαυτό μου, αυτό το καταλαβαίνω. Το ακαταλαβίστικο είναι να κάνεις μεταγραφή σ' άλλο δόγμα. Γιατί; Επειδή όλες οι θρησκείες είναι πολύ καλές και κάνουν τη δουλειά τους.

Ο εβραϊσμός, δηλαδή η θρησκεία που γέννησε τον χριστιανισμό και τον μουσουλμανισμό, η πρώτη μονοθεϊστική, κρατάει σταθερά αιώνες. Η Λιζ Ταίηλορ είχε γίνει Εβραία, όχι τόσο επειδή Εβραίος ήταν ο 2ος σύζυγός της, ο τραγουδιστής Έντυ Φίσερ, όσο επειδή συναισθηματικά πήρε το μέρος του Ισραήλ στον πόλεμο των 7 Ημερών. Είχε δώσει τότε, πριν 45 χρόνια, ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοράσουν μαχητικά αεροπλάνα.

Ο τύπος της κυρίας Πόρτμαν τι ζόρι τραβάει και θέλει να εβραιοποιηθεί θεολογικά; Κάτι τρέχει. Χορογράφος δεν είναι; Κάποιο ελάττωμα πρέπει να έχει και έχει βολευθεί με το τσαχπινοκωλόπαιδο Νάταλι Πόρτμαν.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν έγραψε στα αρβανίτικα τον Αμλετ ο Σαίξπηρ