Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΑ

 

Ευτυχώς που ο πατέρας του πέθανε ενωρίς και ο γιος του ασχολήθηκε με τη μουσική την οποία είχε κλίση, όπως λέμε. Κλίση; Όχι μόνον. Ιδιοφυής μουσικός το παλληκάρι. Κλάση τεράστια αναγνωρισμένη στους αιώνες όσο θα υπάρχει άνθρωπος.

George Frideric Handel. Περί αυτού πρόκειται, του πρωτοπόρου στη σύνθεση της όπερας Γερμανού την εποχή του μπαρόκ. Γεννήθηκε σα σήμερα 23 Φεβρουαρίου το 1685 από οικογένεια ιατρών, ο πατέρας του χειρουργός.

Φοβερά πράγματα. Ο πατέρας κατάλαβε ότι ο γιος του Γεώργιος-Φρειδερίκος και γούσταρε να ασχοληθεί με τη μουσική και είχε πολύ μεγάλο ταλέντο. Τον συμβούλευσε, όμως, δηλαδή του απαγόρευσε τη μουσική, διότι δεν είχε ψωμί. “Για να βγάλεις λεφτά στη ζωή σου, να σπουδάσεις νομικά”. Και τον έστειλε στο πανεπιστήμιο να γίνει Κούγιας.
Ψόφησε ο πατέρας του και ο γιος, ελεύθερος πια την έπεσε στη μουσική. Τυχερός ο Χέντελ που στο Ανόβερο γνωρίστηκε με τον διάδοχο του θρόνου της Αγγλίας. Άλλος βολικός θάνατος, πεθαίνει η βασίλισσα και το κολλητάρι του γίνεται βασιληάς. Και “Άγγλος” ο δικός μας.

Εγκαταστάθηκε στην Αγγλία ο Γιώργος, πήρε υπηκοότητα αγγλική και μεγαλούργησε. Κάτι άλλο για τον Χέντελ; Δεν γούσταρε να παντρευτεί, να κάνει οικογένεια, το φαγητό ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Ο μπούρδας, έτρωγε το καταπέτασμα γι' αυτό έπαθε στα 52 του το πρώτο του εγκεφαλικό. Πέθανε στις 16 Απριλίου, στα 74 του, το 1759.

Διαβάστε ακόμα:

Εκαναν σεξ, όταν σταματούσαν τον πόλεμο