ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ

 

Το όνομα “Αύγουστος Κορτώ” έπαιξε και εκτός ημικυκλίου όταν τον ήθελε υποψήφιο στο “Ποτάμι” του ο Σταύρος Θεοδωράκης και η αχινομάπα Βερύκιος, δημοσιογράφος κατά δήλωσίν του, τον χαρακτήρισε “Αυγουστίνα”. Γιατί; Επειδή ο Αύγουστος Κορτώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος στη ζωή μου για την πολιτική, για τίποτα άλλο, εκτός από δύο πράγματα στα οποία είμαι αφοσιωμένος, τον άντρα μου και τα βιβλία μου.

Αύγουστος Κορτώ, η σκέψη πάει ονοματολογικά στο “Αρθούρος Ρεμπώ”, τον μέγιστο ποιητή του 20ου αιώνα, το απόλυτα διεφθαρμένο ρεμάλι, γεννημένος τυχοδιώκτης, επιθετικός ομοφυλόφιλος. Θα μπλοκάρει το σύστημα αν στο site ο αποδυτηριάκιας ανεβάσει το σεντόνι του με τίτλο “Ποιο Κτήνος Να Προσκυνήσω” στη μνήμη του Αρτούρ Ρεμπώ.

Καμμία σχέση με τον Ρεμπώ ο Κορτώ, που είναι Έλληνας και το πραγματικό του όνομα είναι Πέτρος Χατζόπουλος, 35 χρονών. Θα αναδημοσιεύσω τι είπε το παλληκάρι, λογοτέχνης βέβαια, ταλαντούχος και με ενδιαφέρον, σε συνέντευξή του στην κυρία Ελένη Γκίκα, που δημοσιεύθηκε στο “Έθνος”.

Καρυωτάκης είναι ομοαίματος αδελφός μου από τα τρυφερά μου χρόνια. Η αγάπη μου για το έργο και το πρόσωπό του δεν θα σβήσει ποτέ.

Χατζηδάκις είναι ο πνευματικός πατέρας μου, μ' όλη τη σημασία της λέξης. Αν μεταλλασσόμουν σε κάτι άλλο πεθαίνοντας θα θελα να 'ταν ένα τραγούδι του, το “Τα Παιδιά Κάτω στον Κάμπο”.

γραφή είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι, που δεν το χορταίνω όσα χρόνια κι αν περνάνε.

κοινωνία είναι συντηρητική αλλά θα αλλάξει, έστω και με βήματα μωρουδιακά.

-Όταν έρχεται η έμπνευση να γράψεις, για να παραφράσω τον αγαπημένο μου Σιοράν, είναι ένα θαύμα στο πιάτο της Κόλασης.

ΑΥΤΑ τα λίγα. Ο δε κύριος Βερύκιος, που δεν είναι ομοφυλόφιλος, αυτό που βρήκε να πει για τον ποιητή είναι ότι πρόκειται για Αυγουστίνα. Ποιος Αύγουστος και ποιος Μάιος της ελληνικής λογοτεχνίας, αυτό δεν με απασχολεί.

Διαβάστε ακόμα:

Βερύκιος, πητμπούλ με αδερφίστικη συμπεριφορά