ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΜΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΧΑΜΕΝΗ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Παίζεται στου σινεμάδες η ταινία «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας», καμμία σχέση με τους 300 του Λεωνίδα και τη Μάχη των Θερμοπυλών. Το θέμα είναι για την πιο σπουδαία Μάχη, εκείνη στη Σαλαμίνα. Τη Ναυμαχία του ελληνικού στόλου με τον Περσικό, που δικαιολογημένα κρίνεται σαν η νίκη της Δύσης και το σταμάτημα του ασιατικού επεκτατισμού.

Αυτά, βέβαια, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν την ταινία, που αποτελεί ένα εμπορικό show και φιλοδοξεί να κάνει σουξέ. Μια ακόμα, λοιπόν, ακριβή κινηματογραφική παραγωγή από την ελληνική Ιστορία, όχι την ελληνική μυθολογία αυτή τη φορά, άσχετο αυτό. Πού, όμως, δεν γυρίστηκε στην Ελλάδα. Που γυρίστηκε στην Βουλγαρία.

Όποιος κάνει μπίζνες κυττάει το προϊόν που παράγει να έχει όσο το δυνατόν λιγώτερα έξοδα και να καταφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα. Γιατί να μην επιλέξουν την Βουλγαρία οι παραγωγή της ταινίας όταν το κόστος στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο.

Κερδισμένη, λοιπόν, η Βουλγαρία, χαμένη δυο φορές η Ελλάδα. Βάλε στο λογαριασμό την έμμεση διαφήμιση, που έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση από την πληρωμένη, που σου εξασφαλίζει η ταινία.

Διαβάστε ακόμα:

Ηρωες και προδότες, αν χρειαστεί