ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ

 

Αυτοκράτειρα της Ρωσίας, η Μεγάλη. Όπως λέμε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Μέγας Ναπολέων. Μάλλον κοντή, όχι όμορφη, αληθινή σκύλα. Κάποια άλλη στη θέση της θα κρατιόταν στο περιθώριο. Σύζυγος του αυτοκράτορα, δηλαδή μια γλάστρα του θρόνου. Μια άδεια φιγούρα της αυλής.
Τι λέτε, ρε; Ρωτήσατε το αιδοίο μου;
Αυτό, το πράμα της, που όλη την ημέρα έβγαζε φωτιές και αποζητούσε να δροσιστεί από τη μια και από την άλλη η ασύνορη φιλοδοξία της, όρισαν τη ζωή της. Μεγάλη. Αληθινά μεγάλη. Δύναμη. Όλοι πήραν πρέφα με ποιά είχαν να κάνουν και επιτόπου λαμογιάριζαν μαζι της. Αυλικοί, υπουργοί, στρατιωτικοί.

Έβλεπε η Αικατερίνη (στη φωτό η Κατρίν Ντενέβ που την έχει υποδυθεί σε ταινία του Γιάννη Σμαραγδή) έναν καλοφτιαγμένο άνδρα και η πρώτη σκέψη της ήταν “Αυτόν θα τον πάρω!”. “Κι αυτόν τον θέλω στο κρεβάτι μου!”. Με τον μόνον άνδρα που σίγουρα δεν κοιμήθηκε ποτέ ήταν ο σύζυγός της. Η Ιστορία ακόμα ψάχνεται με ποιον, με ποιους από τους επώνυμους εραστές της έκανε τους δύο γιους και την κόρη της.

Γερμανίδα η Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη, πριγκηποπούλα της Πρωσίας. Στα 15 της επελέγη από την αυτοκράτειρα της Ρωσίας Ελισάβετ για νύφη του διαδόχου του θρόνου Πέτρου Φιόντοροβιτς, Μεγάλου Δούκα στον τίτλο, στην πραγματικότητα Μ.Μ., Μεγάλου Μαλάκα.

Ο διάδοχος Πέτρος την έβρισκε στο κυνήγι και η Αικατερίνη της Ρωσίας στις ατελείωτες συνωμοσίες. Δεν σταμάτησε να ξενοπηδιέται ενώ οργάνωνε την αναρρίχηση της στην εξουσία. Τελικά, ο Μ.Μ. Πέτρος γίνεται αυτοκράτορας, αλλά η Αικατερίνη τον φυλακίζει και τον στραγγαλίζει. Δεν γινόταν να μην τον βγάλει από τη μέση. Γεννήθηκε το 1729, σα σήμερα 2 Μαϊου, και πέθανε 17 Νοεμβρίου το 1796.

Ένας από τους εραστές της, λέγεται, ότι ήταν και ο Μανιάτης Σκυλογιάννης Μαυρομιχάλης. Βέβαια και ο Ορλώφ στον οποίο ανέθεσε να ξεσηκώσει τους ραγιάδες Έλληνες το 1770, το επεισόδιο πέρασε στην Ιστορία ως ''Ορλωφικά''.

Διαβάστε ακόμα:

Εχθρός πάντα θανάσιμος θα μείνω του εαυτού μου