ΣΙΓΑ ΤΑ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΛΣΟΝ ΣΑΣ

 

Καιρός ήταν, να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός. Ξέρετε αυτός που ακούει τα πάντα, αλλά δεν βρίσκει τον Ξηρό. Ο ίδιος που αδυνατεί να βρει φοροφυγάδες και ανακαλύπτει συνέχεια κάποιον μικροηλίθιο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ένα απλό στεγαστικό δάνειο, την ίδια στιγμή που ο νοικοκύρης βρέθηκε άνεργος.

Κι όπως μεταγραφές που δεν έχουν γίνει, ποτέ δεν ανακοινώνονται μια και θα γίνει ρόμπα ο υπεύθυνος επικοινωνίας, έτσι και στην πολιτική σκηνή έχουμε τα ίδια. Μην ξεχνάμε οτι έχουμε Πασόκ στην συγκυβέρνηση κι άρα ακόμα εφαρμόζονται οι παλιές πράσινες πολιτικές : Ρίχνουμε την δήθεν βόμβα κι αφουγκραζόμαστε την κοινή γνώμη.

Μην γελιέστε γιατί υπάρχει ακόμα αποστασιοποίηση από τα βασικά ΜΜΕ ή γιατί δεν μιλάει η κυβέρνηση, αν δεχτούμε οτι Λοβέρδος, Κικίλιας, Γιακουμάτος αποτελούν τμήμα της κυβέρνησης. Έχουν λέει, σεβασμό στην δικαιοσύνη την οποίαν αφήνουν να κάνει το έργο της.

Και βγαίνει χθες κι ο Καραλής, που ενώ δεν θέλει να προκαταλάβει την δικαιοσύνη, δηλώνει οτι αφού δεν υπάρχει διάψευση από την μεριά των κατηγορουμένων ώς ύποπτοι, τότε τα στοιχεία είναι άκρως αληθινά. Βγαίνει κι ο Κούγιας – η κοντή λεμονιά σύμφωνα με τις κασέτες – κι ερμηνεύει τον ΚΑΠ, υποβιβάζει τον ολυμπιακό και τιμωρεί και τον πρόεδρό του. Αυτός που είναι δικηγόρος και τρέφεται από το σύστημα, έχει ήδη βγάλει την απόφαση του δικαστηρίου και πλέον κινείται στα όρια του ΚΑΠ. Ρε άμα είσαι Έλληνας….

Οπότε από κοντά και το 365, που είπε να κάνει κι αυτό αντίσταση : Δεν γίνεται να αρχίσουν τα πρωταθλήματα με αυτήν την διοίκηση της ΕΠΟ. Και μπερδεύει και τον Αεκτζή που δεν ξέρει αν πρέπει να πάρει ή να μην πάρει διαρκείας για το ΟΑΚΑ ή για κάποια αίθουσα της Ευελπίδων.

Εγώ βέβαια δεν είμαι στο τριπάκι αυτό, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Εισιτήρια θα πάρω για το ΟΑΚΑ, διότι πρέπει και κάποιον ομοϊδεάτη να βρίζω για τις μαλακίες του Μελισσανίδη ή του Μπάγιεβιτς ή του Δέλλα.

Και πώς να μπω στο τριπάκι; Υπάρχει καμιά κατηγορία; Μια έρευνα διεξάγει ο Κορέας που ακούει τη νύχτα κοριούς. Μέχρι να περάσουν οι εμπλεκόμενοι την πόρτα του, να μιλήσουν , μετά να κολληθούν μεγαρόσημα και να βγουν γνήσια υπογραφών ή σωστά φωτοαντίγραφα, και βέβαια μέχρι να φτάσουμε σε δίκη, μιά χαρά θα πιάσουν τόπο τα εισιτήρια μου, αφού τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν κανονικότατα.

Και γιατί να μην αρχίσουν; Εδώ είχαμε τότε το ο «ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν, κι όλοι οι άλλοι να παν να γαμηθούν», ΓΝΗΣΙΑ ΚΙ ΕΠΩΝΥΜΑ, και πράγματι είχαμε απολαύσει το γαμήσι. Τι παραπάνω δηλαδή έχουμε σήμερα; Την διάθεση για κάθαρση; Και ποιός την έχει; Ο Δαμιανός κι ο Κικίλιας;  Ρε μαζεύτε τα παιδιά σας μην δουν σκληρές εικόνες.

Είχαμε τον Βαρδινογιάννη, μετά τον Κόκαλη, τώρα τον Μαρινάκη κι αύριο τον Μελισσανίδη. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.  Η μόνη κάθαρση που μπορεί να επιτευχθεί είναι να κρύψεις τα σκατά κάτω από το χαλί. Κι οτι ο ένας θα τρώει τον άλλον. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα, αυτός είναι ο κομπλεξισμός του κι αυτή είναι η μοίρα του. Δια βούλας μάλιστα και του τραγόπαπα του Πειραιά, που κι αυτός προκατάλαβε την δικαιοσύνη.

Βγήκε στην αντίσταση η ελληνική δικαιοσύνη κι έβγαλε κασέτες του 2011, λες και προσπαθεί να βρει τους δολοφόνους του Κένεντυ. ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΡΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. Σιγά ρε παιδιά. Σιγά τα νάυλον καλσόν σας.

Θα μου πεις, καλά δεν σε ενδιαφέρει η κάθαρση ρε Αβραμίδη; Σίγουρα με ενδιαφέρει, αλλά δεν θα ξεκίναγα από το ποδόσφαιρο, που σίγουρα είναι καθαρότατο αν κοιτάξω τον βαθμολογικό πίνακα καθώς και τους παίκτες που παίζουν στον μόνιμο πρωταθλητή. Από αλλού θα ξεκίναγα. Πόσους ενδιαφέρει εξ άλλου το ελληνικό πρωτάθλημα; Πάρτε εισιτήρια και συνδρομές Νόβα. Πόσοι είναι αυτοί; Είναι σαν να μου πεις οτι η ελληνική κοινή γνώμη θέλει κάθαρση στους μαφιόζους που ελέγχουν την νυχτερινή ζωή της χώρας. Που ίσως νάναι και περισσότεροι από τους ποδοσφαιρόφιλους.

Θέλω λοιπόν να βλέπω στημένα; Όχι βέβαια, αλλά αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Οπότε στην Ελλάδα, γι” αυτό γουστάρω Μελισσανίδη, που θα ρίξει μερικά γαμήσια, αν τα ρίξει. Γιατί για να ρίξει λεφτά δεν το πολυπιστεύω. Οπότε, γιατί να βγω στην αντίσταση; Επειδή ο ανακριτής άκουσε την ΚΥΠ; Ή επειδή ο φιλόσοφος είχε μιλήσει για ελπίδα; Διακόσιοι χιλιάδες μαλάκες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο εδώ – μέσα κι εγώ – και θα ψάξω να βρώ την καρφίτσα μέσα στ” άχυρα; Σιγά. Μπινελίκια θέλω διότι είμαι γεμάτος σύνδρομα. Κι οποιανού του αρέσει. Άντε τώρα με την δικαιοσύνη και τους λοιπούς δημόσιους τεμπελχανάδες, που βάλθηκαν να καθαρίσουν ιδιωτικό τομέα.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ αυτό  το έγραψε ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ και το ανάρτησε στο blog του «το φως του φεγγαριού και η σκιά του ήλιου»

Διαβάστε ακόμα:

Το γερμανικό θαύμα με τις δικές μας τσέπες