ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΗΣ

 

“Με πήρες όπως κανένας άλλος άνδρας έως τώρα. Κι εγώ σου έδωσα ό,τι δεν έδωσα ποτέ σ' άλλον, σου έδωσα τον εαυτό μου. Θέλω να με λοιώσεις από έρωτα”. Πόσες μπορούν να γράψούν επιστολή στον εραστή τους, όπως η Εντίτ Πιάφ, αυτή η γυναίκα-νάνος, ούτε ενάμισυ μέτρο ύψος, άσε την ασχήμια της. Ο έρωτας ήταν ο κινητήρας της ζωής της.

Έγραψε αυτό το γράμμα στον νεώτερό της πρωταθλητή ποδηλασίας Λουί Γκεραρνταίν, έναν ξανθομάλλη γαλανομάτη, παντρεμένο που είχε δηλώσει για την ερωμένη του τραγουδίστρια: “Πιο κουραστικό από τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας είναι να παραμένω κοντά στην Πιάφ”.

Κόρη πλανόδιων καλλιτεχνών η Εντίτ όταν την εγκατέλειψε η μητέρα της για έναν γκόμενο άλλαζε μητριές τη μία μετά την άλλη διότι ο πατέρας της άλλαζε τις γυναίκες του σαν τα πουκάμισα. Τελικά, μεγάλωσε στο μπουρδέλο της γιαγιάς της, ενώ από τα 4 χρόνια της τραγουδούσε στα πεζοδρόμια μαζί με τον πατέρα της και την ετεροθαλή αδελφή της. Στα 17 της έκανε μια κόρη μ' έναν συνομήλικό της κτίστη, αλλά το παιδί πέθανε δυο χρονών.

Ο πρώτος μεγάλος έρωτας ήταν ένας πυγμάχος, παντρεμένος κι αυτός, ο Μισέλ Σερντάν, που τον έχασε σε αεροπορικό δυστύχημα. Όλοι οι τραγουδιστές που ανέδειξε πέρασαν από το κρεβάτι της, ο Υβ Μοντάν, ο Ζιλμπέρτ Μπεκώ, ο Ζωρζ Μουστακί, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζακ Πηλς, ένα σωρό άλλοι. Στο σεξ αυτή η μισοριξιά θα πρέπει να ήταν ακαταμάχητη.

Πριν συνεχίσεις την ανάγνωση άκουσε τις θεϊκές διφωνίες ενός ντουέτου υψηλής κλάσης

Λένε ότι ο ελληνικής καταγωγής επίδοξος τραγουδιστής Θεοφάνης Λαμπούκας, κομμωτής στο επάγγελμα, 20 χρόνια μικρότερός της, την αγάπησε ειλικρινά, δεν ήταν προικοθήρας. Με το θάνατό της του άφησε ένα σωρό χρέη.

Ο αστρολόγος της “είδε” νέο έρωτα στην φιλάσθενη Εντίτ Πιάφ όταν πια ήταν κλονισμένη η υγεία της και παραμορφωμενη μετά από νέο αυτοκινητικό της δυστύχημα, τρία χρόνια πριν, σε χοντρό καυγά με τον εραστή της Ζωρζ Μουστακί, επίσης ελληνικής καταγωγής, που της έγραψε το Milord. Γνώρισε, λοιπόν, τον Λαμπούκα και τον ρώτησε Πώς το λέτε στα ελληνικά το Je t' aime; Έτσι τον “βάπτισε” Τεό Σαραπώ, όχι Σαγκαπώ.

Η Εντίτ Πιάφ γεννήθηκε το 1915 και πέθανε σα σήμερα στης 10 Οκτωβρίου, το 1963, ένα χρόνο μετά το γάμο της με τον Τεό στην ορθόδοξη εκκλησία στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμα:

Μια ζωή έψαχνε τον έρωτα