ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΡΝΗ Η ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 

Ο Ιησούς Χριστός είχε παντρευτεί την Μαρία Μαγδαληνή. Αυτό το συμπέρασμα παρουσιάζει σε βιβλίο του ένας καθηγητής της θεολογίας, όχι δεν θα του κάνω τη χάρη να αναφέρω το όνομά του. Αρκεί μονάχα μια λέξη. Μαλακίες.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Τις πιο χοντρές μαλακίες τις έχουν γράψει εδώ και αιώνες οι θεολόγοι. Οι χριστιανοί θεολόγοι. Μόνον να αναφέρω ότι πανεπιστημιακοί καθηγητές της θεολογίας έχουν αμφισβητήσει ακόμα και την ιστορική ύπαρξη του Ιησού. Ότι δεν υπήρξε ποτέ. Ότι είναι γέννημα φαντασίας. Κατασκεύασμα.

Είπαμε. Μαλακίες. Αυτό λέει ο αποδυτηριάκιας ο οποίος αδιαφορεί αν πράγματι υπήρξε, αν έζησε ο Χριστός. Αν παντρεύτηκε, αν χώρισε, αν έκανε παιδιά. Μαλακίες. Ό,τι γράφουν τα ευαγγέλια, αναγνωρισμένα, κρυφά, απόκρυφα, χαμένα, δεν τα υπολογίζω.

Έχω άποψη για τον Χριστό, όπως ο καθένας. Κι αυτή την άποψη, που δεν στη λέω, που δεν στη γράφω, δεν την αλλάζω ό,τι κι αν αναφέρουν τα κιτάπια της θρησκείας, της παραθρησκείας.

Ο εν λόγω λέει ότι η Μαρία Μαγδαληνή είναι η Παρθένος, ότι δεν ήταν πόρνη και ότι έκανε δυο παιδιά με σύζυγο τον Χριστό. Τα γράφει αυτά με στοιχεία, λέει. Μετά από έρευνες και μεταφράσεις ανευρεθέντων χειρόγραφων.

Επιτέλους! Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Χριστός παίζει διότι καλύπτει μια ανάγκη, άρα είναι αυτός, άρα είναι έτσι όπως τον θέλει ο κόσμος. Κι όλες οι μεταγενέστερες μελέτες, έρευνες θα πέφτουν στο κενό.

Διαβάστε ακόμα:

Τελικά, άνοιξε μαγαζί κόντρα στον Πάπα