ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

 

Η ταινία Foxcatcher που παίζεται στους κινηματογράφους, είναι η πραγματική ιστορία των Ολυμπιονικών, Mark και Dave Schultz, που στο φεστιβάλ των Καννών κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας και στις Χρυσές σφαίρες είχε τρεις υποψηφιότητες.

Ο Ολυμπιονίκης παλαιστής Dave Schultz έφτιαχνε ένα νέο σύστημα ραδιοφώνου στο αυτοκίνητό του, όταν ένα αμάξι σταμάτησε δίπλα του, από το οποίο βγήκε ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος John du Pont και τον πυροβόλησε με ένα 38άρι ρεβόλβερ. Η πρώτη σφαίρα χτύπησε τον 36χρονο Dave στον ώμο. Η δεύτερη στο στήθος και η τρίτη στην πλάτη. Και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα ήταν ένα έγκλημα ερωτικού πάθους.

Αυτά και πολλά άλλα περιγράφει η ταινία που έχει εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς. Το Foxcatcher, βιογραφική ταινία του 2014 σκηνοθετημένη από τον Bennett Miller έχει για πρωταγωνιστές τον Steve Carell, τον Channing Tatum, τον Mark Ruffalo, και την Vanessa Redgrave. Είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα για το πώς ο John du Pont προσέλαβε τους αδελφούς Schultz να βοηθήσουν στην προετοιμασία τους τις ομάδες πάλης των ΗΠΑ, μια και ήταν ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του αθλήματος. Βεβαίως πίσω απ’ αυτό κρυβόταν το πάθος που είχε για τους παλαιστές.

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το τρέϊλερ στο www.nikosonline.gr