ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΝΟΡ

 

Αυτά είναι τα ωραία. Τα πολύ ωραία. Παντρεύεται ο Έρικ Κλάπτον, από τους πιο πασίγνωστους λευκούς blues κιθαρίστες, την αγαπημένη του Pattie, την πρώην σύζυγο του Τζωρτζ Χάρισον, και στο γάμο παίζουν ο ίδιος ο γαμπρός, μαζύ με τους μπητλ Τζωρτζ Χάρισον, Ρίγκο Σταρ και Πωλ Μακάρτνυ, όπως και ο Μικ Τζάγκερ των Ρόλιγκ Στόουνς. Συνέβη σα σήμερα, 19 Μαΐου, το 1979.

Όταν είσαι ένας θρύλος της μουσικής, όπως οι κύριοι συνάδελφοι που έπαιξαν στο γάμο του συμπατριώτη τους Έρικ Κλάπτον, πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα, ένα σημαίνει. Ότι σε αναγνωρίζουν ως μουσικό.

Μια Αγγλίδα 16χρονη γέννησε τον Έρικ Κλάπτον, που ποτέ δεν έμαθε ποιος είναι ο πατέρας του. Το πιθανότερο είναι να μην τον γνώριζε ούτε η μητέρα του. Μεγάλωσε με τον παπού και την γιαγιά που στα γενέθλιά του, στα 14, του έκαναν δώρο μια κιθάρα. Αυτό ήταν. Άρχισε μόνος του να παίζει τραγούδια του Β.Β.Κing.

O 71χρονος σήμερα Eric Patrick Clapp αφού ξεπέρασε τον εθισμό του με την ηρωίνη, και μετά από δύο χρόνια απουσίας, επανήλθε σε δράση το 1973. Μέσα στα καλά που του συνέβησαν ήταν να καψουρευθεί την Pattie Boyd και να μπει στο δρόμο της δημιουργίας. Η Πάτυ είναι το περίφημο τραγούδι του Leyla.

Ο Έρικ Κλάπτον έγραψε κι ένα ακόμα τραγούδι για πρόσωπο που τον χάραξε. Τον τετράχρονο γιο του Conor που έπεσε από παράθυρο 53ου ορόφου. Το «Tears In Heaven», το 1992, για τον αδικοχαμένο Κόνορ.

Διαβάστε ακόμα:

Αθόρυβη ζωή, μνημειώδες έργο