ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

«Έγραψα τα λόγια του Αll My Loving μέσα στο πούλμαν της περιοδείας μας με τον Ρόυ Όρμπινσον. Με το που φθάσαμε στο χώρο της συναυλίας βρίσκω ένα πιάνο και «έβγαλα» και τη μουσική». Το είπε ο Πωλ Μακ Κάρτνυ, που γεννήθηκε σα σήμερα, 18 Ιουνίου, το 1942. Μια καλή ευκαιρία να αναφερθούμε στους Beatles, να ακούσουμε ένα τραγούδι από τους τέσσερις μουσικούς που για χρόνια στο ρυθμό τους είχαν τον πλανήτη.

Αll My Loving, ένα από τα πολλά, κι όλα λατρεμένα, τραγούδια του συγκροτήματος που έβαλε φωτιά στα σίξτυς. Τόσο εύκολα έγραφαν ένα κομμάτι, το ένα πίσω από το άλλο, και, αλήθεια, πόσα... δεν έγιναν σουξέ!

Πολιτιστικό φαινόμενο της μεταπολεμικής Ιστορίας είναι οι Μπητλς, τα τέσσερα αγόρια από το Λίβερπουλ, που περισσότερο από τη Βρετανία αγαπήθηκαν στην Αμερική. Για τη δική μου γενηά ήταν μέρος της νιότης μας, κι έγινε και παραμένει μέρος της ζωής μας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Μπήτλς γεννήθηκαν όταν συναντήθηκαν δύο πιτσιρικάδες, ορφανοί από μάνα. Ο John Winston Lennon και ο James Paul McCartney. Ο Τζων είδε τον κατά δύο χρόνια μικρότερό του Πωλ να παίζει πιάνο, τρομπέτα και κιθάρα, μάλιστα να ξέρει και να κουρντίζει την κιθάρα. Έτσι άρχισε η συνεργασία τους. Ποτέ δεν έγιναν κολλητοί, φίλοι. Δύο τύποι διαφορετικοί, που όμως ως μουσικοί έκαναν το γάμο της αιωνιότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Εγώ είμαι ο τέλειος βασιληάς