Η ΘΕΑ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΑΠΟ GAY

 

Ήταν γυναίκα. Ερωτική γυναίκα, όπως την φαντάζεται ο παληός αρσενικός. Γυναίκα, γυναίκα. Όχι κορίτσι, όχι κοπέλλα του κατηχητικού, όχι απόμακρη, περίεργη, ασεξουαλική.

Η Μωρίν Ο' Χάρα, που πέθανε προχθές στα 95 της εμφανίστηκε στο πανί του σινεμά η γυναίκα η γοητευτική και ελκυστική και ονειρεμένη. Αυτήν την γυναίκα που δεν την πλησιάζεις αν φοβάσαι ότι μαζύ της θα χάσεις. Τα λεφτά σου, τη ζωή σου, τον εαυτό σου.

Γυναίκα ποθητή και επικίνδυνη. Γυναίκα που της λες Καλησπέρα και σ' όλη τη ζωή σου σκέπτεσαι ότι «της μίλησες», ότι «σου μίλησε». Είπαμε μια καλησπέρα. Και είχαμε ένα σταύρωμα με τα μάτια που για χρόνια μετά ψάχνεις να το ερμηνεύσεις.

Βγήκε στο κλαρί το 1939, στα 19 της χρόνια, σαν τραγουδίστρια και ηθοποιός του κινηματογράφου. Ιρλανδέζα Αμερικάνα, κοκκινομάλλα. Το όνομα τη δεκαετία του '50. Πρώτη φίρμα. Φιρμάρα. Βεντετάρα.

Πέθανε. Ε, θα πέθανε. Τι σημασία έχει αν θα έκλεινε τα μάτια της στα 65 και τα 75, τα 85 και τα 95, όπως τόσο πήγε. Εκείνο που αξίζει να αναρωτηθείς είναι αν η εν λόγω θεά του καιρού της έζησε ευτυχισμένη. Πήρε όσα θαρρεί κάποιος με μέτρο την προσωπική της επιτυχία, το σταριλίκι της.

Φοβερά πράγματα. Η Maureen O' Hara, όπως η ίδια αναφέρει στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφορούσε πριν από δύο χρόνια ήταν ένα θύμα. Παντρεύτηκε ένα κρυφό ομοφυλόφιλο, σιγά που θα αναφέρουμε το όνομά του.

Φοβερά πράγματα. Αυτή η αδελφή, που δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι είναι gay, που το έπαιζε σκληρό αντράκι, της έφαγε τη μισή περιουσία. Την πλάκωνε και στο ξύλο. Πήγαινε σε μπουρδέλα. Και όλα αυτά, για να αποδείξει ότι είναι αρσενικός με τα όλα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Νίκος Καζαντζάκης και η πρωτιά του αποδυτηριάκια