Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΕΙ...

 

Το 2009 στο φεστιβάλ των Καννών προβλήθηκε στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα - και βραβεύτηκε- η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, Κυνόδοντας. Φέτος, επέλεξαν την τελευταία ταινία του The Lobster και πρώτη αγγλόφωνη, για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.

Η προβολή της ταινίας έγινε, και κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα. Ο κόσμος χειροκρότησε και τώρα περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα. Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες κινηματογραφόφιλοι, οι θαυμαστές του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά όλοι που τον αντιμετωπίζουν σαν μια από τις πιο παράξενες προσωπικότητες του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Σε ένα ακαθόριστο τόπο και χρόνο, όσοι άνθρωποι για κάποιο λόγο μένουν μόνοι καλούνται να κατοικήσουν σε ένα ξενοδοχείο όπου θα πρέπει μέσα σε 45 μέρες να βρουν σύντροφο. Αν δεν τα καταφέρουν θα μεταμορφωθούν σε ζώο. Ένας δειλός άντρας με γυαλάκια και κοιλίτσα που μπαίνει σε αυτή την διαδικασία, επιλέγει να γίνει αστακός επειδή ο αστακός μπορεί να ζήσει παραπάνω από 100 χρόνια.

Κάποια στιγμή αυτός ο δειλός άντρας θα διαφύγει, αναζητώντας μια μορφή ελευθερίας στο δάσος, δίπλα στους Μοναχικούς. Όμως ούτε και εκεί υπάρχει τελικά ελευθερία. Παντού υπάρχουν κανόνες, είτε εντός, είτε εκτός συστήματος. Η ταινία παίζεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους και έχει διχάσει...

Διαβάστε περισσότερα, δείτε και το video στο www.nikosonline.gr