«Η ΚΥΡΙΑ ΑΣ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ!»

 

Στα 21 του χρόνια ο Μότσαρτ καψουρεύθηκε την Αλοϊσια Ουέμπερ, σοπράνο, κόρη φιλόμουσης οικογένειας που φιλοξενούν στο Μανχάιμ τον νεαρό συνθέτη. Συμφωνούν να πάνε όλοι στην Ιταλία, ο Βόλφγκανγκ θα συνθέτει και αυτή θα τραγουδάει όπερες. Ο πατέρας του δεν την ήθελε για νύφη του, έτσι η σχέση με το κορίτσι δεν προχώρησε.

Μιλάμε για την θεότητα της μουσικής, τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, που γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας το 1756 και πέθανε σα σήμερα 5 Δεκεμβρίου το 1791. Όταν άρχισε να συνθέτει από τα 6 του χρόνια τότε σταμάτησε να παριστάνει τον συνθέτη ο πατέρας του, αναπληρωτής διευθυντής ορχήστρας στην αυλή του αρχιεπισκόπου του Σάλτσμπουργκ. Ανέλαβε «μάνατζερ» του γιου του.

Συναντά τυχαία την Αλοϊσια στο Μόναχο κι εκείνη κάνει πως δεν τον βλέπει. Φοβερά πράγματα. Ο Μότσαρτ παίρνει θέση στο πιάνο και με πολύ δυνατή φωνή αρχίζει να τραγουδάει: «Η κυρία που δεν με θέλει, ας φιλήσει τον κώλο μου!».

Το επεισόδιο το αναφέρει ο βιογράφος του Μότσαρτ, ο οποίος μετά το θάνατό του, παντρεύεται την γυναίκα του, την Κωνστάντζε, την αδελφή της Αλοϊσια. Τι έγινε; Ο Μότσαρτ μόλις παντρεύτηκε η παληά αγαπημένη του Αλοϊσια, ζητάει σε γάμο την 19χρονη αδελφή της, την Κωνστάντζε, με την οποία έκανε 6 παιδιά, μόνον τα δύο έζησαν.

Διαβάστε ακόμα:

Η αδλεφάρα είπε πρώτος ότι η γη γυρίζει