ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

 

Απορώ, πως στον κατάλογο δεν έβαλαν και κάποιο Ελληνικό. Γιατί σ’ αυτόν τον τομέα δεν έχουμε παράπονο!!! Έχουμε πάααααρα πολλά παιδικά μουσεία και μάλιστα εξαιρετικά! Όταν κάποιες φορές γίνομαι πικρόχολος, και παίρνω ανάποδες, μου λέτε ψυχραιμία και διάφορα τέτοια. Απ’ την άλλη δεν γίνεται να βλέπω όλα αυτά που γίνονται ή που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες και να μην νευριάζω. Σήμερα θα ασχοληθώ με τα παιδιά και με το πώς μεγαλώνουν. Αφορμή μου έδωσε ένα άρθρο που βρήκα σε ένα Αμερικάνικο site που μιλούσε για παιδικά μουσεία.

Λέμε ότι είναι πολύ βασικό για τα παιδιά, να μεγαλώνουν και να διδάσκονται σε χώρους καθαρούς, με αισθητική και υψηλές προδιαγραφές, γιατί αυτά που θα δουν και θα μάθουν στα πρώτα χρόνια της ζωής τους θα τους «χαρακτηρίσουν» όλη τους τη ζωή. Στην Ελλάδα χοντρικά λοιπόν, τα παιδιά μεγαλώνουν ή με ξενόγλωσσες νταντάδες, ή μόνα τους, με γονείς χωρισμένους ή που αδιαφορούν, και τα «παρκάρουν» μπροστά στην τηλεόραση, ή σε σχολεία που θυμίζουν περισσότερο container παρά αίθουσα διδασκαλίας, με γονείς βιοπαλαιστές που πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα.

Στεναχωριέμαι αφάνταστα για όλα αυτά τα παιδάκια στην Ελλάδα που μεγαλώνουν βλέποντας τηλεόραση και ακούγοντας Παντελίδη.

H συνέχεια στο www.nikosonline.gr