ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η Βασίλισσα ενδιαφέρθηκε έντονα για τη γεωργία και τη δενδροκηποκομία προωθώντας ακόμα και την αμπελοκαλλιέργεια. Παράλληλα άρχισε να παρουσιάζει έντονη δράση καλλωπισμού της πόλης των Αθηνών με δημιουργία κήπων, πλούσιας δενδροφύτευσης δρόμων καθώς και έντονη φιλανθρωπική δράση.

Η Βασίλισσα Αμαλία ήταν η σύζυγος του Βασιλιά Όθωνα της Ελλάδας, και η πρώτη βασίλισσα. Η επίσημη προσφώνηση από τη γέννησή της ήταν Δούκισσα Αμαλία - Μαρία - Φρειδερίκη, του Ολδεμβούργου, ενώ κατά τη διάρκεια της βασιλείας της (1836-1862) πήρε το όνομα Αμαλία, Βασίλισσα της Ελλάδος. Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1818 και γονείς της ήταν ο Μέγας Δούκας Παύλος Φρειδερίκος Αύγουστος του Όλντενμπουργκ και η Πριγκίπισσα Αδελαΐδα του Άνχαλτ. Από μικρή ηλικία είχε χάσει τη μητέρα της και ανατράφηκε από τη Βαρώνη Σέλλα. Διδάχθηκε ξένες γλώσσες, ζωγραφική, μουσική και χορό καθώς και ξιφασκία και ιππασία. Επέδειξε όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το θέατρο, τον χορό, την ιππασία, την ξιφασκία και το κυνήγι.

Ο γάμος της με τον Όθωνα έγινε στη πατρίδα της στις 10 Νοεμβρίου 1836 και το ζευγάρι έφτασε στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου του 1837. Η Αμαλία πήρε το όνομα…

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr