ΕΝΑ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ BLUES ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ

 

Μπορεί κάποιοι να τον ξέρουν σαν όνομα, αλλά πολύ λίγοι έχουν ακούσει τα τραγούδια του, ή έχουν διαβάσει τα ποιήματα του. Γιατί, δεν έγραφε τραγούδια για να τα χορεύει η νεολαία πάνω στα τραπέζια, έγραφε από τα’ άλλα...

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έζησε μόνο 42 χρόνια και ήταν ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της Ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής. Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου του 1948, και από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από τον Πόντο, ενώ απ την πλευρά της μητέρας του ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της μεγάλης συγγραφέως Έλλης Αλεξίου. Ήταν παιδί πανέμορφο κι’ ανήσυχο. Του άρεσε να ψάχνει και να αναρωτιέται. Ήταν ευαίσθητος και όπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες της γενιάς του. «καταραμένος».

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 από την Θεσσαλονίκη, όπου το 1970 μαζί με τον κιθαρίστα Παντελή Δεληγιαννίδη δημιούργησαν το συγκρότημα-ντουέτο Δάμων και Φιντίας. Κυκλοφόρησαν το single «Το ξέσπασμα /Ο κόσμος τους» και συμμετείχαν με δύο κομμάτια στον ιστορικό Live δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο».

Διαβάστε τη συνέχεια του εξαιρετικού άρθρου στο nikosonline.gr