ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟΥ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ

 

Τρεις χώρες ένωσαν τα πορτοφόλια τους για να γυριστεί αυτή η σειρά που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη σεζόν έχει ολοκληρωθεί, η δεύτερη θα αρχίσει να προβάλλεται την Άνοιξη του 2017, τότε που θα ξεκινούν τα γυρίσματα της τρίτης. Αγαπητοί τηλεθεατές οι Βερσαλλίες είναι αθάνατες!

Οι Versailles είναι τηλεοπτική σειρά Αγγλικής, Γαλλικής και Καναδέζικης παραγωγής που τοποθετείται την εποχή που χτίστηκε το παλάτι των Βερσαλλιών κατά την διάρκεια της Βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ, του επονομαζόμενου «Βασιλιάς Ήλιος».

Όταν έγινε Βασιλιάς ο Λουδοβίκος ΙΔ ήταν 4 ετών, οπότε και κυβερνούσε η μητέρα του μαζί τους ευγενείς της Γαλλίας. Όταν πέθανε η βασιλομήτωρ, οι φατρίες των ευγενών θέλησαν να βγάλουν απ’ την μέση τον νεαρό Βασιλιά (ήταν 28 χρόνων τότε). Εκείνος για να τους αποφύγει μετακομίζει στις Βερσαλλίες, ένα κοντινό στο Παρίσι χωριό, όπου ο πατέρας του είχε χτίσει ένα πρόχειρο κυνηγητικό καταφύγιο. Εκεί του έρχεται η ιδέα να επεκτείνει το καταφύγιο και να το κάνει το λαμπρότερο παλάτι της Ευρώπης, με τους πιο συγκλονιστικούς κήπους του κόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια και για τον Έλληνα που πρωταγωνιστεί στο nikosonline.gr