Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ

 

Τον έχω δει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, και σε μερικές ταινίες. Πάντα, μα πάντα ήταν άψογος. Δεν ξέφευγε ούτε ίχνος από τον ρόλο, από τον χαρακτήρα δηλαδή, αυτού που υποδυόταν. Κυρίες και κύριοι ο Νίκος Κουρής.

Του Νίκου Μουρατίδη

Με την ευκαιρία του Ηρακλή, που ανεβαίνει στο θέατρο Πάνθεον, ήθελα να πω μερικά πράγματα γι’ αυτόν τον θαυμάσιο ηθοποιό, που είναι σίγουρα ο καλύτερος της γενιάς του. Έχει παίξει από τους πιο απαιτητικούς σύγχρονους ρόλους, μέχρι κλασσικό ρεπερτόριο και αρχαίο δράμα. Δουλεύει δε, ασταμάτητα. Με πάθος, συνέπεια και τεράστιο ήθος. Δεν καλαμπουρίζει, δεν κάνει βλακείες, δεν αναλώνεται σε δημόσιες σχέσεις και κοσμικά πάρτι, δεν επιδεικνύεται, και όταν κάνει κάτι για τα ΜΜΕ το κάνει για να υποστηρίξει την δουλειά του.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε συμμετείχε στην πολυσυζητημένη παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά, Ορέστεια, που τόσο πολλά αρνητικά διαβάσαμε -μέχρι και προσβολές για τον ίδιο τον σκηνοθέτη. Δυστυχώς δεν έτυχε να την δω και έτσι δεν μπορώ να ξέρω. Τώρα παίζει στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά τον Φάουστ. Τον ομώνυμο ρόλο στο αριστούργημα του Γκαίτε, που αγκαλιάστηκε με τόση θέρμη από το κοινό πέρσι, κάνοντας την παράσταση ένα καθημερινό sold out...

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr