ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;

 

10 χρόνων και βρίσκεται σε πανεπιστήμιο; Ναι, βρίσκεται σε πανεπιστήμιο! Ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα 16 ωρών την εβδομάδα και παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα με τους συμφοιτητές του που έχουν τα διπλάσια χρόνια του. Την ημέρα των 10ων γενεθλίων του αντί να γιορτάσει με τους γονείς και τα αδέλφια του, παρακολουθούσε τις διαλέξεις των καθηγητών του.

Ο 10χρονος Will Maillis (Ουίλιαμ “Βασίλειος” Μαΐλλης), με καταγωγή από την Κάλυμνο, είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο στις ΗΠΑ και έγινε δεκτός σε πολλά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University. Οι γονείς του, όμως, επέλεξαν το Community College of Allegheny County, ούτως ώστε να ξεκινήσει τις σπουδές του από ένα μικρότερο κολέγιο. Ο Ουίλιαμ ξεκίνησε με ενθουσιασμό τις σπουδές του και για το πρώτο τετράμηνο έχει πάρει πέντε μαθήματα και συγκεκριμένα: Άλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ού αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας.

Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School. Ο ίδιος υποστηρίζει πως θέλει να γίνει αστροφυσικός για να αποδείξει ότι υπάρχει Θεός. O Ουίλιαμ, όπως ανέφερε ο πατέρας του (είναι ιερέας), στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφέρεται όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του: «Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη. Ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει»

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr