ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ O' TOOLE

 

Δεν πήρε ποτέ το Oscar για κάποιο ρόλο του. Η Ακαδημία κινηματογράφου αναγνωρίζοντας την «πατάτα» της, του έδωσε 10 χρόνια πριν πεθάνει ένα τιμητικό Oscar για το σύνολο της προσφοράς του. Ο Peter O’ Toole ήταν κορυφαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και ίσως ο μεγαλύτερος χαμαιλέων του σινεμά.

Μα είναι δυνατόν, σκέφτηκα, εγώ που ήμουν λάτρης του από μικρό παιδί, που του είχα στείλει γράμμα και μου είχε απαντήσει και εκείνος με ένα μικρό σημείωμα και φυσικά το αυτόγραφο του (τα έχω χάσει βέβαια από τότε), να μην του έχω κάνει ένα πορτραίτο; Ιδού λοιπόν...

Ο Πήτερ Ο' Τουλ (Peter Seamus Lorcan O'ToolE), γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1932 και πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου του 2013. Ήταν μεγάλος Ιρλανδός ηθοποιός, ο οποίος έγινε διάσημος το 1962 ερμηνεύοντας τον ρόλο του αντισυνταγματάρχη T. E. Lawrence στην ταινία Λώρενς της Αραβίας. Στην καριέρα του τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα BAFTA, ένα Emmy και ένα Τιμητικό βραβείο Oscar το 2003 για το συνολικό του έργο. Παρότι είχε προταθεί οκτώ φορές για Όσκαρ, δεν κατάφερε ποτέ να το κερδίσει, κατέχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr