ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ;

 

Κερδίζει η ομάδα με τις κόκκινες φανέλες και καπάκι κάποιοι λένε «Αυτός είναι Ολυμπιακός!»

Ποιός, δηλαδή, είναι αυτός ο Ολυμπιακός, τι ακριβώς εννοούν; Κι όταν στο επόμενο παιχνίδι χάνει ο Ολυμπιακός, βγαίνουν οι άλλοι και λένε το ίδιο: «Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός!»

Ποιός, δηλαδή, είναι αυτός ο Παναθηναϊκός, τι ακριβώς εννοούν;

Δεν υπάρχει κανένας Ολυμπιακός, και κανένας Παναθηναϊκός. Σ’ έναν αγώνα υπάρχουν μόνον οι παίκτες των δύο ομάδων, οι προπονητές τους, οι διαιτητές και οι γραμματικοί που σημειώνουν τα στοιχεία στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού υπάρχει, την οποία σήμερα την φοράνε κάποιοι μπασκετμπολίστες οι οποίοι χθες φορούσαν άλλη φανέλα κι’ αύριο θα πάνε σ’ άλλη ομάδα. Και τι εκπροσωπεί αυτή η φανέλα; Τίποτα!

Το ότι οι οπαδοί της ομάδος, της κάθε ομάδας, θέλουν τη νίκη, ίσως περισσότερο θέλουν την ήττα του συγκεκριμένου αντιπάλου τους, δεν σημαίνει ότι η φανέλα εκπροσωπεί κάτι μυθικό, ουράνιο, ρομαντικό, και σίγουρα κάτι ξεχωριστό σε σύγκριση με τον αντίπαλο.

Τι, δηλαδή, το ξεχωριστό εκπροσωπεί και υπηρετεί η φανέλα του «Αυτός είναι Ολυμπιακός!», του «Αυτός είναι Παναθηναϊκός!» Τι, δηλαδή, το χειροπιαστό και τι το πνευματικό βγάζει στο γήπεδο π.χ. ο Ολυμπιακός κι όχι ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός κι όχι ο Ολυμπιακός;

Απόψε θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ πάλι οι δύο δημοφιλείς φανέλες. Σίγουρα θα παίξουν στην κόντρα τα όσια και ιερά των δύο αντιπάλων; Μάλλον, όχι.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΩΣΤΕ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΛΑΟ