ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

Είσαι της πλάκας χριστιανός, της θρησκείας που δίδαξε ο Χριστός μεσω των μαθητων του, αν δεν γνωρίζεις ότι σήμερα, του Σωτήρος, που γιορτάζει και ο φίλος μου ο Σώτος, είναι η εορτή της θείας Μεταμορφώσεως του Ιησού. Του πιο σπουδαίου Σωτήρος, άλλο ότι και ο Υιός του Θεού δεν τα κατάφερε να σε σώσει. Από τις αμαρτίες σου.

Κάθε χρόνο, στις 6 Αυγούστου, όπως σήμερα, έχει κανονιστεί η Μεταμόρφωση. Δηλαδή; Χωρίς να προστέσω τίποτα δικό μου να σου πω το σχετικό παραμυθάκι. Με τρεις μαθητές του ο Χριστός το ρίχνει στην ορειβασία, να ανεβούν στο βουνό Θαβώρ, για να προσευχηθεί.

Παίρνει ο Υιός μαζί του τον Πέτρο, διότι αυτός αγαπούσε περισσότερο τον δάσκαλο. Τον Ιωάννη, διότι αυτόν αγαπούσε περισσότερο ο Χριστός. Και τον Ιάκωβο, διότι αυτός πρώτος έχυσε το αίμα του για τον αρχηγό, τον Ιησού. Μεγάλο και δύσκολο βουνό το Θαβώρ και όταν έφθασαν ψηλά κουράστηκαν οι τρεις συνοδοί και τους πήρε ο ύπνος.

Όταν ξύπνησαν οι τρεις μαθητές αντικρύζουν έναν μεταμορφωμένο Χριστό. Σκέτος ήλιος! Τόσο έλαμπε. Με λευκό χιτώνα και μαζί του δύο μέγιστους προφήτες, τον πεθαμένο Μωϋσή και τον ζωντανό Ηλία. Και μια φωνή ακούστηκε από υψηλά:

- Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός..., κ.λ.π. κ.λ.π., που τον έστειλα να σώσει τον κόσμο κ.λ.π. κ.λ.π.

Πήρες πρέφα το έργο; Μεταμόρφωση στο όρος Θαβώρ, που στα εβραϊκά πάει να πει «Έλευσις Φωτός».

Διαβάστε ακόμα:

ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...