ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ Ο ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ

 

To 1959 ο Ανδρέας Μπάρκουλης είναι 23 χρόνων και παίζει σε 12 ταινίες! Την προηγούμενη χρονιά, το 1958, γύρισε μόνον εννέα (αριθμός 9) ταινίες. Το 1960, πάλι 12 ταινίες. Τι σημαίνει αυτή η πληθωρική παραγωγή;

Στο ελληνικό σινεμά ξεπέταγαν αβέρτα πάγκα τα φιλμ. Μια ψευτοϊστορία, ένα σενάριο γραμμένο στο πόδι και σκηνοθεσία της πλάκας. Το ίδιο που γίνεται και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Όπως ακριβώς οι κινηματογραφικές εταιρείες παραγωγής παρουσίαζαν φτηνιάρικο προϊόν, έτσι και οι ΠΑΕ, που συστάθηκαν από το 1979. Ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις της πλάκας ιστορία. Χωρίς στελέχη, χωρίς ειδικούς και επιστήμονες, χωρίς οργάνωση και στόχους, πουλάνε μόνο… ιδεολογία οπαδική.

Ο Μπάρκουλης, τελείωσε μια σχολή ηθοποιίας, άρα ήταν ηθοποιός, και παρ’ ό,τι δεν ήταν το ταλέντο, ούτε είχε φάτσα γόη, εξελίχθηκε σύντομα σε θρύλο. Έγινε ο “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης”! Μια κοπέλλα τον είδε σε παρέλαση και γεμάτη ενθουσιασμό αναφώνησε στις φίλες τις “Κορίτσια, ο Μπάρκουλης” κι έμεινε, κι έγραψε αυτή η φράση.

Με τη σέσουλα, λοιπόν, γυρίζονταν οι ταινίες τη δεκαετία του ’60 και ο Μπάρκουλης ήταν παρών σε 10 τουλάχιστον κάθε χρόνο. Πέθανε 80 χρόνων το 2016, σα σήμερα 23 Αυγούστου.

Στην προσωπική του ζωή, αν δεν ήταν καρδιοκατακτητής ο Μπάρκουλης σίγουρα είχε αδυναμία στο φουστάνι. Δεν άφηνε καμία να του ξεφύγει. Λέγεται ότι ξάπλωσε μ’ όλες τις πασίγνωστες συναδέλφους με τις οποίες συμπρωταγωνίστησε σε ταινίες. Η πρώτη του ταινία ήταν στα 21 του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, “Η Μαρία Πανταγιώτισσα”. Ο πρώτος του από τους τέσσερις γάμους, στα 22 του με την 32χρονη Αλέκα Στρατηγού.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΜΠΑΖΙΝΑ «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» ΣΕ ΣΚΗΝΗ ΙΝΔΙΑΝΩΝ