ΟΤΑΝ ''ΞΥΠΝΑΕΙ'' Ο ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

 

Δεν είναι κινηματογραφική φαντασία. Είναι πραγματικότητα. Και μοιάζει με κάποιον που κοιμάται του καλού καιρού και υποχρεώνεται να πεταχτεί όρθιος διότι άρχισε να βαράει το ξυπνητήρι.

Ποιος να ξέρει πόσοι αποφασισμένοι τρομοκράτες υπάρχουν π.χ. στην Αμερική, που δεν τους γνωρίζει κανένας! Ούτε η γυναίκα τους, ούτε τα ποιο κοντινά πρόσωπα, φίλοι, συνάδελφοι, γείτονες.

Κάποια στιγμή ο πολύ καλός άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο ήσυχος, αυτός που δεν έδωσε καμιά αφορμή ούτε καν να τον υποψιαστείς, δέχεται το «μήνυμα» και επιτόπου μετατρέπεται στον αδίστακτο φονιά. Τον ικανό να ανατινάξει ένα κτήριο, να γίνει καμικάζε και μαζί του να πάρει δέκα, 20, εκατό.

Μια χαρά παιδί ήταν για όλους ο 29χρονος από το Ουζμπεκιστάν, επτά χρόνια στις ΗΠΑ, ευχαριστημένος και βολεμένος με τη δουλίτσα του. Τελικά, το παλληκάρι ήταν στρατευμένο και κραυγάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» έκανε επίθεση με φορτηγάκι και σκότωσε μόνον 8 άτομα στο κέντρο του Μανχάταν. Μικρή «ψαριά», όμως είναι γεγονός το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα μετά το 2001 και τους Δίδυμους Πύργους.

Όταν δεχθεί την «εντολή», που πιθανόν να μην έρθει ποτέ στη ζωή του, ο «εν υπνώσει» κατάσκοπος, τρομοκράτης, καμικάζε, δεν μπορεί να αρνηθεί. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα, στην περίπτωση που με τα χρόνια συμβιβάστηκε σε μία άλλη ζωή και θέλει να ξεφύγει από την «οργάνωση». Από τον όρκο πίστεως που είχε δώσει, τότε στις μεγάλες καύλες του φανατισμού του.

Αν, λοιπόν, ο πιστός δεν πειθαρχήσει όταν «έρθει η στιγμή» να δράσει, τότε αυτό σημαίνει προδοσία. Και στο όνομα του Αλλάχ θάνατος γι’ αυτόν, για κάποιον, για κάποια από τα αγαπημένα του πρόσωπα στην πατρίδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΚΟΜΑ...