''ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ'' ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο Απόστολος Παύλος αποδεδειγμένα πέρασε και έμεινε στην Ταρσό, της επαρχίας της Μερσίνης (σημερινή Νοτιοανατολική Τουρκία), τότε όταν έστειλε τις πρωτοχριστιανικές εκκλησίες στην ανατολική Μεσόγειο. Ο μύθος θέλει τον Απόστολο Παύλο, πέρα από τις γνωστές Επιστολές του, να έχει συντάξει και ένα πολύ μεγαλύτερο κείμενο υπό τη μορφή Ευαγγελίου. Το κείμενο αυτό δεν βρέθηκε ποτέ, αν και παλαιότεροι και σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» επιχείρησαν κατά καιρούς να το εντοπίσουν κάπου μεταξύ των ακτών του Λιβάνου και της Συρίας, έως την Αλεξανδρέττα, τη Μερσίνη και την Αττάλεια.

Εδώ και αρκετό καιρό, στη μικρή πόλη της Ταρσού υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Αγοράστηκαν γκρεμισμένα σπίτια ή νοικιάστηκαν έναντι μεγάλου αντιτίμου ολόκληρες γειτονιές. Όλοι ψάχνουν κάτι. Το Ευαγγέλιο του Απόστολου Παύλου ή τη μυστηριώδη είσοδο στη μυθική υπόγεια πόλη, που βρίσκεται στα σπλάχνα της Ταρσού.

Πριν από μήνες, ένας περίεργος αστυνομικός, εντόπισε το «Κόκκινο Σπίτι» και κατάφερε να μαγνητοσκοπήσει κάποιες σκηνές με ανθρώπους να ψάχνουν. Ο αστυνομικός λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο σβέρκο. Ο τοπικός εισαγγελέας έκλεισε άρον-άρον τον φάκελο χαρακτηρίζοντας τον θάνατο ως «αυτοκτονία». Ποιος μπορεί να αυτοπυροβοληθεί, μόνος του, σημαδεύοντας πίσω από το κεφάλι του, τον αυχένα του... Η λογική λέει πως κανείς δεν μπορεί να αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο.

Η οικογένεια του αστυνομικού, με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν, ζήτησε να ξανά ανοίξει ο φάκελος. Η σύζυγος του νεκρού ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός της είχε δείξει τα CD, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο της είχε αναφέρει ότι κάποιοι «θα τον κάψουν».

Τις αμέσως επόμενες ώρες μετά τον θάνατο, η σύζυγος του νεκρού βρήκε καταφύγιο παρηγοριάς στο πατρικό της σπίτι. Επιστρέφοντας, μετά από 3 μέρες μαζί με αστυνομικούς που ήθελαν να κάνουν έρευνα, διαπίστωσε ότι τα CD που της είχε δείξει ο άνδρας της με το μαγνητοσκοπημένο υλικό, είχαν εξαφανιστεί...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr