Το συκωτι και τα ματια μας

 

Το συκώτι μας (ήπαρ) είναι ένα ζωτικό όργανο το οποίο έχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών. Το συκώτι είναι απαραίτητο για τη ζωή. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος αντιστάθμισης των λειτουργιών του, σε περίπτωση πλήρους απουσίας του σε βάθος χρόνου.

Το όργανο αυτό παίζει κυρίαρχο ρόλο στο μεταβολισμό και επιτελεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού, μεταξύ άλλων την αποθήκευση γλυκογόνου, καταστροφή ερυθροκυττάρων, σύνθεση των πρωτεϊνών του πλάσματος, παραγωγή ορμονών και απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα, είτε είναι εξωγενείς είτε είναι παράγωγα του μεταβολισμού. Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, στο δεξιό και άνω μέρος της κοιλίας, που ονομάζεται δεξιό υποχόνδριο, και επεκτείνεται και στο κεντρικό και άνω μέρος της κοιλιάς, που ονομάζεται επιγάστριο. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα υγιές συκώτι.

Οι τροφές που καθαρίζουν το συκώτι

Το συκώτι μας επιβαρύνεται καθημερινά μέσω της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών αλλά και του αλκοόλ. Σαβουρώνουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως κάνουμε μέγιστο κακό στο συκώτι μας. Υπάρχουν λοιπόν τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό του συκωτιού σας, τονώνοντας παράλληλα τη φυσική ικανότητά του να απαλλάσσει το σώμα από τις τοξικές ουσίες. Ιδού …


Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr