ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΘΗΡ

 

Του Αβραάμ σήμερα. Γιορτάζουν όσοι Έλληνες βαπτίστηκαν με το όνομα Αβραάμ και Αβραμία. Μόνον; Και του Νώε σήμερα. Άλλος Εβραίος αυτός. Και του Νώε σήμερα.

Τι σχέση έχει η Ελλάδα με το Ισραήλ; Όσα σχέση έχει με την Αλβανία και την Καυκασία. Η θρησκεία, όμως, των Ελλήνων έχει σχέση με την χριστιανισμό, όσο και τον μωαμεθανισμό.

Φοβερό! Ποιο; Να έχουν οι ξένοι δανειστές ένα κάρο ελληνικές λέξεις κι αυτές να τις… δανείζονται οι Έλληνες χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι δικές τους. Το μετρό π.χ. που είναι η συντομογραφία του μητροπολιτικού, του μετροπόλιταν, όπως ονόμασαν οι ξένοι τον υπόγειο σιδηρόδρομο. Η ντίσκο είναι η συντομογραφία της δισκοθήκης, που οι ξένοι πρώτα έλεγαν ντισκοτέκ. Ντισκοθήκη, το κέντρο διασκέδασης με μουσική και μετά ντίσκο.

Μόνον λέξεις; Και μουσική παίρνεις από τους ξένους.

Και σινεμά και γκάτζετς, και θα μιμηθείς πώς οι ξένοι τρώνε, ντύνονται, συμπεριφέρονται γενικώς.

Ε, αφού επιβλήθηκε ο χριστιανισμός που γεννήθηκε στο Ισραήλ, επόμενο ήταν κάποια χριστιανικά ονόματα να γίνουν… ελληνικά. Όπως Αδάμ, Ααρών, Δανϊβ, Μελχισεδίχ, Σάρα, Δεβώρα, Εστήρ, Ρεβέκα, Ραχήλ, που επίσης σήμερα 11 Δεκεμβρίου έχουν την ημέρα τους. Χρόνια τους πολλά.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΗΣΥΧΑ, ΑΣΛΑΝ ΜΟΥΡΑΤΗ...