ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΡΙΣΣΑ ΤΗΣ

 

Μια φορά κι ένα καιρό, όπως λένε στα παραμύθια, στην αληθινή μας ιστορία ήταν ένα όμορφο και γλυκό κορίτσι από την Καππαδοκία που δεν ήθελε να παντρευτεί. Μην την πλησιάσει καν άνδρας, τόσο καλή χριστιανή ήτανε, τότε, τα πρώτα χρόνια του Ιησού. Με το ζόρι την αρραβώνιασανε κι αυτή, για να αποφύγει το γάμο, κλείστηκε σε μοναστήρι.

Καψούρης με την γκόμενα ο μνηστήρας πήγε σε μάγισσα.'' Άστο επάνω μου...'' τον ηρέμησε η κακιά γριά, του σατανά πράμα. Έκανε τα μάγια της η μαστόρισσα και η παρθένα σαλτάρησε. ''Αφήστε με να φύγω, μη με κρατάτε με το ζόρι στο μοναστήρι, κάνω κέφι να δοθώ στον αρραβωνιάρη μου...''.

Στο παιχνίδι μπαίνει η Αναστασία. Ποια είναι τούτη; Ρωμαία, πλουσιοκόριτσο, που την πάντρεψαν παρά τη θέλησή της μ' ένα ρεμάλι ειδωλολάτρη, τον οποίον απέφευγε σαρκικά. Κι όταν πέθανε ο αληταράς σύζυγος, η Αναστασία αφοσιώθηκε για τα καλά στον Θεό. Επισκεπτόταν φυλακισμένους, τους έδινε κουράγιο και τους θεράπευε σωματικά και ψυχικά. Με το καιρό, μάλιστα, ως υποψήφια αγία απέκτησε ειδικότητα. Έγινε πτυχιούχος φαρμακολύτρια.

Αναστασία η φαρμακολύτρια για την εκκλησία. ''Λύνει'' φαρμάκια, δηλητήρια, μεγάλη η χάρη της, γιορτάζει το όνομα της σήμερα 22 Δεκεμβρίου, ημέρα του βασανιστικού από τους ειδωλολάτρες θανάτου της, το 304. Έλυσε τα μάγια της Καππαδόκισσας, και έκανε το θαύμα της η Αναστασία μετά από εντολή της Παναγίας.