ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ...

 

Είναι η μεγάλη είδηση, λέω κάθε φορά που θα την προβλέψει το μετεωρολογικό. Και η πιο ταιριαστή των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων ημερών. Το νέο που δίνει αληθινή ευχαρίστηση και, μα τον Δία κι όλους τους πεθαμένους αρχαίους Θεούς, σε γυρίζει πίσω αιώνες. Ότι πέφτει τόσο πολύ η θερμοκρασία και δεν θα μείνει κορυφή βουνού χωρίς χιόνι.

Δεν υπάρχει καλύτερο απ' αυτό. Λέω για το χιόνι. Ό,τι πιο γνήσιο και πεντακάθαρο στον πλανήτη. Και άσε όποιους μανουριάζουν για το κρύο και τον παγετό. Δεν γίνεται, ρε, χιονόπτωση με ζεστό καιρό. Τέτοια ανωμαλία η φύση δεν πρόκειται να τους κάνει το χατήρι.
Ύστερα είναι και το άλλο. Είμαστε ακόμα μακριά από την καταστροφή, όταν δεν μας ξεχνάει ο χιονιάς στην καρδιά του χειμώνα.

Έτσι που λες. Το χιόνι τέτοια εποχή αρπάζει τη σκέψη σου και την ταξιδεύει σε αιώνες που ο κόσμος ζούσε σε καλύβες, σε χαμόσπιτα. Και σου καθαρίζει τη ψυχή, γιατί το χιόνι είναι δουλειά της φύσης, όχι ανθρώπινη. Κομπιούτερ έφτιαξες, πετρέλαιο βρήκες, έχεις ηλεκτρισμό, όμως όλες οι εφευρέσεις σου, όλες οι ανακαλύψεις σου, όλες οι κατασκευές σου, όλες οι ευχές είναι αδύνατον να χαρίσουν την ελαφράδα και την λευκάδα του χιονιού.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ‘ΜΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ