ΜΗ ΜΟΥ ΤΑ ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

 

Βιβλίο είμαι σε θέση να γράψω, μάλιστα με πολλές σελίδες, για άτομα τα οποία πέθαναν στη ψάθα, όπως έλεγαν τον καιρό των παπούδων μας, ενώ από τα χέρια τους είχαν περάσει λεφτά με το τσουβάλι.

Συμβαίνουν αυτά. Και συμβαίνουν επειδή πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που δεν «το έχουν», ρε παιδί μου. Δεν τους τραβάει το να ασχοληθούν με το χρήμα, εννοώ το δικό τους χρήμα. Είτε το βρήκαν έτοιμο, παστωμένο σε σεντούκια, είτε το κέρδισαν οι ίδιοι με την αξία τους.

Ναι, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Ταλαντούχοι, ευφυείς, ζωντανοί οι οποίοι όμως δεν γουστάρουν αυτό που λέγεται διαχείριση οικονομική. Όχι πως δεν αγαπάνε το χρήμα. Όχι πως δεν αντιλαμβάνονται ότι το χρήμα ορίζει τη ζωή σου. Ότι από τούτο το γαμημένο χαρτί εξαρτάται η άνεσή σου, η ηρεμία σου. Όμως! Είπαμε. Δεν το βάζουν στη σκέψη τους, δεν το γουστάρουν. Πως αλλοιώς να το πεις, δεν τους μαγεύει τη ψυχή το κουμάντο με τα χρήματα, τα δικά τους χρήματα.

Άκουγα Dionne Warwick στο αμάξι και επιτόπου πλεύριζα στο δρόμο να παρκάρω. Χωρίς να οδηγώ να ταξιδέψω με τη φωνή της. Η κυρία είναι στην κατηγορία που λέγαμε. Καλλιτέχνης, χοντροκονομάω, μη μου τα ζαλίζετε με τα μπερντέ.
Η κυρία της σχολής Τόλης Βοσκόπουλος, δηλαδή. Του συνομήλικού της Έλληνα τραγουδιστή, και οι δύο γεννήθηκαν το 1940. Τόλης Βοσκόπουλος. Ο βασιλιάς. Το πιο χρυσό παιδί. Η μεγάλη καρδιά. Ήταν μια μηχανή που παρήγαγε λεφτά. Τι γινόντουσαν τα λεφτά, δεν ήξερε. Δεν ασχολείτο. Μόνο να τα δίνει. Να τα ξοδεύει. Να τα σκορπάει.

Δυο είναι οι φωνές στην αμερικάνικη σόουλ μουσική με τις περισσότερες σόλο επιτυχίες.Η Αρίθα Φραγκλιν (1942) και η Ντιον Ουώργουϊκ, που πέθανε σα σήμερα 30 Μαρτίου. Από τα 72 της χρόνια η αραπίνα είναι να την κλαις. Για φυλακή ήταν. Ποια; Αυτή που είχε ξεσκίσει σε εκατομμύρια τα ντόλαρς, αλλά έμεινε σασί. Άφραγκη, άφραγκη. Και την κυνηγάει η εφορία, ενώ έχει χρυσοπληρώσει την εφορία, περισσότερα απ’ όσα όφειλε. Είπαμε. Όταν δεν ασχολείσαι με τα λεφτά σου, τότε το πιθανότερο, μην πω το βέβαιο είναι ότι εκείνοι που έχεις βάλει να διαχειρίζονται τα πακέτα του, τα έσοδα σου, να σε ρίξουνε στον ασβέστη.

Με την ευκαιρία. Η Ντιόν Ουώργουϊκ παντρεύτηκε δυο φορές τον άντρα της, νεγροαμερικάνο ντράμερ και πάντα ήταν στα μαχαίρια με την Αρίθα Φραγκλιν, μαύρη κι αυτή, την ''βασίλισσα της σόουλ''.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η LADY GAGA ΟΤΑΝ ΤΗΝ… ΣΝΟΜΠΑΡΗΣΑΝ