Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

 

Τον πρωτογνωρίσαμε ηθοποιό τον πρώην τραγουδιστή, σε ροκ συγκρότημα. Ε, όσο να 'ναι παίζει μία αμφισβήτηση, ότι ο τύπος παριστάνει και τον ηθοποιό του σινεμά. Παρ' ό,τι υπάρχουν τραγουδιστές που έκαναν καριέρα αξιώσεων, πέρα από τη μουσική. Ο Μπίλυ Μπομπ Θόρτον γεννήθηκε σα σήμερα στις 4 Αυγούστου, το 1955, είναι περίπτωση. Αφήνουμε στην άκρη την ήδη ξεχασμένο γάμο του με την Αντζελίνα Ζολύ, με την οποία είχαν παραγγείλει γειτονικούς τάφους, φορούσαν στο λαιμό μενταγιόν - φιαλίδιο με το αίμα του άλλου και έκαναν σεξ σε ειδικό δωμάτιο - άντρο.

Ένα παιδί από το πουθενά, από οικογένεια χωρίς καμία σχέση με το χώρο των μπίζνες- σώου, χωρίς κανένα συγκεκριμένο προσανατολισμό, χαμένος εδώ κι εκεί, κατάφερε με την αξία του να αναδειχθεί σε μία υπολογίσιμη οντότητα στο Χόλυγουντ. Είναι αυτό που λέμε το «Αμερικάνικο Όνειρο». Μετράς; Αν βρεις το δρόμο σου σε περιμένει η επιτυχία και το μέγεθός της δεν είναι μετρήσιμο, επειδή η Αμερική είναι μεγάλη και ό,τι παράγει κυκλοφορεί σ' όλο τον πλανήτη.

Από πατέρα καθηγητή Ιστορίας και κώουτς του μπάσκετ και μάνα καθηγήτρια της φυσικής γεννήθηκε ο William Robert - Billy Bob -Thorton και ζούσε σε χαμόσπιτο χωρίς νερό και φως. Όταν έγινε σταρ, διάβαζες με χρυσά γράμματα το όνομά του στο καμαρίνι του. Από το μπαλκόνι στα ξενοδοχεία την έβρισκε να κατουράει, όμως όχι αν περνούσε από κάτω μία ηλικιωμένη κυρία.

Πριν μπλέξει με τον κόσμο της showbiz ο Μπίλυ κάτι πήγε να κάνει ως παίκτης του μπαίηζ μπωλ, άρχισε να σπουδάζει ψυχολόγος, όμως άφηνε στη μέση το καθετί. Δούλεψε γκαρσόνι και σ' άλλες δουλειές του ποδαριού, όπως πάντα στο χαβαλέ, έκανε και τον ντράμερ σε συγκρότημα.

Τελικά, πρώτα πέτυχε ως σεναριογράφος, μάλιστα βραβεύτηκε με Όσκαρ, και μετά έγινε “κανονικός” ηθοποιός. Πρωταγωνιστής. Έφθασε να γυρίζει 2-3 ταινίες το χρόνο αυτός που είχε ξεκινήσει από κομπάρσος.

Φάτσα καθημεριμή, αλλά πρόστυχη. Σκληρή. Προκλητική. Θρασύτατη. Έπαιξε, όμως, και ρόλους ανθρώπου της διπλανής πόρτας. Προσωπική ζωή, άσε, μακριά! Παντρεύτηκε πέντε γυναίκες. Όχι και την τελευταία του, αυτή με την οποία είναι από το 2003, μετά το χωρισμό του με την Αντζελίνα Ζολύ. «Δεν μου ταιριάζει ο γάμος...» παραδέχεται.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ