ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

 

''Δεν υπάρχει κανένας Θεός''. Το ειπε το μεγαλύτερο μυαλό της γης. Ο μακαρίτης πια Στήβεν Χώκινγκ αναφέρει στο τελευταίο βιβλίο του, που εκδόθηκε μετά το θάνατο του: Μην ασχολείστε με τον Θεό, ξεχάστε το, ούτε αυτός ενδιαφέρεται για εσάς. Ό,τι συμβαίνει γίνεται ερήμην του''. Μόνο προπαγάνδα δεν κάνει ο μια ζωή ανάπηρος σοφός αστροφυσικός. Ό,τι ισχυρίζεται στηρίζεται στην προσωπική του επιχειρηματολογία.

Προσωπικά δεν ασχολούμαι με τον Θεό, αλλά με το παπαδαριό. Όσο πιο σοβαρά τους πάρεις , τόσο μεγαλύτερη πλάκα έχει το έργο. Λένε για το λαϊκισμό της πολιτικής και αφήνουν απ' έξω εκείνον της θρησκείας. Ο πιο σωστά εκκλησιατικός λαϊκισμός κάνει κρα με το σοβαρό αυτό καλαμπούρι που λέγεται αγιοποίηση ενός προσώπου, ενός ανθρώπου, από κάποιους άλλους ανθρώπους.

Γιατί να μην τα συζητάμε αυτά; Γιατι να τα θεωρούνε άβατον, ταμπού, ναρκοπέδιο. Η πατρίδα έχει ήρωες, το κόμμα έχει ήρωες, ακόμα και η ποδοσφαιρική ομάδα. Γιατί να μείνει πίσω το μαγαζί της θρησκείας. Πλακώνει, λοιπόν, τους αγίους, τους μάρτυρες, τους νεομάρτυρες, τους όσιους, τους οσιομάρτυρες, τους αποστόλους εκτός από τη γνωστή ντουζίνα. Ο καθένας στην κατηγορία του, όχι όλοι 'ισοι και όμοιοι.

Κάνουμε κάποιον άγιο, όχι επειδή προσφέρει κάτι ουσιαστικό και διαχρονικό στον κόσμο, αλλά επειδή έκανε ένα θαύμα. Είπε σε κάποιον σακάτη, σ' έναν παράλυτο «Σήκω επάνω, ρε, πάρε το ράντζο σου και περιπάτει... ». Αυτό είναι το θαύμα, αν έγινε.

Και ο αποδυτηριάκιας το θέτει έτσι: Τι κέρδισε ο κόσμος επειδή κάποιος που δεν μπορούσε να περπατήσει άρχισε να συναγωνίζεται μαραθωνοδρόμους; Το παραμύθι. Η επιτομή της απάτης. Να είναι κάποιος θεός, να έχει θεϊκές ικανότητες και για να πιστέψουν σ' αυτόν οι χούλιγκαν της θύρας 7 της άλφα θρησκείας και της θύρας 13 της βήτα θρησκείας, τους στήνει ένα θαύμα.

Ε, είναι ξεφτύλα ένας Θεός, για να περάσει το θεϊκό του λόγο, να υποχρεώνεται να κάνει ένα μαγικό κόλπο, προκειμένου να πείσει κάποια κοπρόσκυλα.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ