Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τον είχαν ξεφωνήσει κάποιοι τον Μάνο Χατζηδάκι ότι είναι αδελφή. Η ξεφτύλα. Όχι, βέβαια, για τον ίδιον τον Μάνο Χατζηδάκι, αλλά γι’ αυτούς που ασχολούνταν με οτιδήποτε αφορούσε την προσωπική ζωή ενός μεγάλου Έλληνα. Του οποιουδήποτε μεγάλου.

Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 23 Οκτωβρίου, το 1925, γεννήθηκε ο Μάνος Χατζηδάκις, να το πούμε. Όχι απλά δεν έχεις δικαίωμα να τον πιάνεις στο στόμα σου, αν δεν σε ενοχλεί προσωπικά ο άλλος, το τι κάνει στη δική του ζωή. Σου λέω ότι είσαι «υποχρεωμένος» να δεχθείς, ακόμα κι αν διαφωνείς, ακόμα κι αν δεν σ’ αρέσει, όταν ο μεγάλος είναι ετεροφιλόφιλος ή ομοφυλόφιλος, παντρεύτηκε, χώρισε, έχει άστατη ζωή, είναι γάβρος ή βάζελος, άθεος, θεούσα, μ’ αυτό ή το άλλο κόμμα.

Στο φινάλε, ο κόσμος παίρνει από τον μεγάλο, τον σπουδαίο, από το ταλέντο του, την αξία του, τη δημιουργία του. Ε, δεν είναι άδικο ο κόσμος και όσοι τον... εκπροσωπούν, να φέρνουν στο πεζοδρόμιο την προσωπική ζωή ενός τεράστιου Έλληνα.

Με την ευκαιρία. Κατά έναν τρόπο, τρεις είναι οι Έλληνες στη μεταπολεμική Ελλάδα που έτσι κι αλλοιώς θεωρείται ότι «επέβαλαν» στη δημόσια ζωή την ομοφυλοφιλία τους. Πλάνη. Άσχετο αν ήταν ή όχι gay. Στην τριάδα συμπεριλαμβάνουν, εκτός του Μάνου Χατζηδάκι, τους επίσης γίγαντες στον τομέα τους Κάρολος Κουν και Γιάννης Τσαρούχη.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ