ΤΟ ΜΑΥΡΟ ''ΣΗΜΑΔΙ'' ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ

 

Έχασε η Σφίγγα. Την έπιασε κι αυτήν το χιόνι. Πρόκειται για το πιο ανησυχητικό σημάδι που στέλνει η Φύση. Πλησιάζει το Τέλος του Κόσμου. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Είμαστε καθ’ οδόν προς τη Συντέλεια. Όχι απλά στο τέλος αλλά στο απόλυτο, το ολοκληρωτικό τέλος. Όχι απλά στο τέλος, αλλά στο συν-τέλος, στη συντέλεια. Όπως λέμε συν-όλο, συν-παν, δηλαδή σύμπαν.

Ουδείς στον κόσμο έπιασε το νόημα. Το αποκαλύπτει ο αποδυτηριάκιας. Λέω για το ότι μετά από 115 χρόνια, το 2013 χιόνισε στην Αίγυπτο, και το... ''σημαδιακό'' ήταν ότι ο χιονιάς ακούμπησε την Σφίγγα. Ολοφάνερος ο διαβολικός συμβολισμός του πράγματος. Ο σατανάς ντυμένος στα λευκά μας έδειξε πόσο ήρθε κοντά μας. Σα σήμερα 15 Δεκεμβρίου, το 2013. Πόσα χρόνια μας μένουν για τη συντέλεια;

Όχι, δεν είμαι πυραμιδολόγος. Τρέλα κι αυτή. Ειδικά τα τελευταία εκατό χρόνια στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εξελίχθηκε σε μανία η έρευνα για τις Πυραμίδες. Εκατοντάδες εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και την καριέρα τους στα πανεπιστήμια και εγκαταστάθηκαν στην Αίγυπτο για να λύσουν το αίνιγμα.

Λες «σφίγγα είναι αυτός». Δεν μιλάει, δηλαδή. Δεν σου δείχνει τι σκέπτεται, τι θέλει.

Η πυραμίδα του Χέοπος είναι ένα από τα επτά Θαύματα του κόσμου, το μοναδικό που σώζεται σήμερα. Λέμε για τη Μεγάλη πυραμίδα της Γίζας, γνωστής ως του Χέοπος. Είναι το μέγιστο κατασκευαστικό μυστήριο όλων των αιώνων. Άσε τι λένε. Ότι έλυσαν το μυστήριο.

Η επιβλητική πυραμίδα με τα κρυμμένα μυστικά κατασκευάστηκε στην νεκρόπολη της Γίζας, κοντά στο Κάιρο γύρω στο 2.570, πριν τον Ιησού. Με τεχνολογία πρωτόγονη, όχι σήμερα με τα σύγχρονα μέσα, τοποθετήθηκαν με ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ ογκόλιθοι 60 τόνων έκαστος στη θέση του.

Συντέλεια. Μεγάλη η λίστα των ημερομηνιών εδώ και χίλια χρόνια, στο ποια ακριβώς ημέρα θα γίνει σκόνη ο πλανήτης. Ψευτοπροφήτες, μάγοι για κλωτσές, θρησκόληπτοι βαρεμένοι, διάφοροι άλλοι περίεργοι με σιγουριά ειδικευμένου τζογαδόρου στο πάμε στοίχημα στους αιώνες έδωσαν τη δική τους ημερομηνία. Πότε ο Θεός θα πει ''Δεν πάει άλλο... '' και με θεία οργή θα δώσει ένα τέλος. Στο φινάλε, το δικαιούται, αυτός δημιούργησε την πλάση, αυτός τη ξεπλάθει.

Διαβάστε ακόμα:

ΖΗΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΓΑΛΗΝΙΑ