ΚΑΘΕ ΒΙΟΛΙ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

 

Κατασκεύασε περισσότερα από χίλια βιολιά stradivarious ο Antonio Stradivari με το δικό του τρόπο, όπως κανένας άλλος. Κάποιοι ηλίθιοι κατέστρεψαν ένα βιολί με την υπογραφή του Αντώνη Στραντιβάρι, για να βρουν πού στο διάολο οφείλεται η μοναδικότητά του και να φτιάξουν ένα όπως εκείνος.

Ο ίδιος διάλεγε το ξύλο και το έβαζε σε θαλασσινό νερό διότι ήθελε τα παράσιτα και τα μικρόβια να εισχωρήσουν. Με τη μυστική του μέθοδο έφτιαχνε το βερνίκι με το οποίο έστρωνε πάνω στο ξύλο. Λεπτομέρεια θα πει ο αφελής, ο αμαθής. Ο Αντώνης γνώριζε πόσο χρόνο χρειαζόταν το ξύλο να ξεραθεί ώστε να απορροφήσει στους πόρους του το βερνίκι, προκειμένου να πετύχει την ιδανική πλαστικότητα το όργανο και να αποδίδει τον επιδιωκόμενο τόνο.

Λεπτομέρεια; Λέγεται ότι πριν παραδώσει ένα βιολί το άφηνε συγκεκριμένες ημέρες στο φως της σελήνης. Να επηρεαστεί το βιολί ακόμα και από τα αστέρια.

Μυστικιστής. Δίπλα στον μάστορα του, παραγιός ακόμα ο 18χρονος βοηθός Αντόνιο Στραντιβάρι, κατ΄αρχήν έμαθε τα βασικά στην κατασκευή του βιολιού, του έγχορδου μουσικού οργάνου, που θεωρείται ο βασιλιάς. Των μουσικών οργάνων ο βασιλιάς. Στο σχήμα μοιάζει με το “8” και είναι περίπου 60 εκατοστά. Ο Stradivari έχει περάσει στο χώρο του θρύλου. Πέθανε 93 χρονών σα σήμερα 18 Δεκεμβρίου, το 1737.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ