Η κορη του θαφτηκε ζωντανη…

 

Όταν ήταν πιτσιρικάς, έπιασε δουλειά στον κινηματογράφο. Το πρωί εργαζόταν σε ένα καφενείο του Πειραιά και το βράδυ πουλούσε πορτοκαλάδες και λεμονάδες. Όταν τέλειωσε το σχολείο, πήγε στο Βασιλικό Ναυτικό και έγινε αρχινοσοκόμος, αλλά επειδή τραγουδούσε καλά, όταν έμαθε πως στη Λυρική σκηνή αναζητούσαν νέα ταλέντα μέσω ενός διαγωνισμού, έλαβε μέρος και τα κατάφερε.

Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εθνικού Θεάτρου. Πραγματοποίησε πολλές θεατρικές περιοδείες εντός και εκτός Ελλάδας, κατά τις οποίες έλαβε πολλές διακρίσεις. Για τη θεατρική του αυτή προσφορά τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Γεωργίου Α’ από τον Βασιλιά Παύλο.

Ο Παντελής Ζερβός γεννήθηκε το 1908, σα σήμερα 23 Δεκεμβρίου και είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση της καλλιτεχνικής μας ζωής. Έχει και μια προσωπική τραγική ιστορία, που την κράτησε μυστική, μέχρι και από τη γυναίκα του, ως το τέλος της ζωής του.

Ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που ξεχώριζε για την χαρακτηριστική του φιγούρα, ερμηνεύοντας ξεχωριστές φυσιογνωμίες της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου (δεκαετίες '50, '60 και αρχές '70). Συνήθως έπαιζε το χαρακτήρα του χωροφύλακα, του πατέρα, του δημάρχου-κοινοτάρχη ή του μέντορα των πρωταγωνιστών, όπου παρουσιαζόταν ως παραδοσιακός και αυστηρός, αλλά πάντοτε δίκαιος και καλός. Στο θέατρο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Έπαιξε σε…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr