ΠΙΣΤΕΥΩ Σ’ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΟ

 

Πιο σκληρός χριστιανισμός, πιο αυστηρός είναι ο προτεσταντισμός, σε σύγκριση με τον καθολικισμό και την ορθοδοξία. Κι όμως! Ο ένας στους έξι ιερείς των διαμαρτυρομένων στην Ολλανδία είναι είτε άθεος, είτε αγνωστικιστής. Το στοιχείο είναι αποτέλεσμα έρευνας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ. Και δεν μιλάμε αέρα πατέρα και αναφερόμαστε στην Ολλανδία, την μεγαλύτερη χώρα του προτεσταντισμού.

Ένας Ολλανδός ιερέας, Κλας Χέντρικσε στο όνομα, έγραψε βιβλίο και υποστηρίζει “Πιστεύοντας σ’ ένα ανύπαρκτο Θεό”. Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου. Κατ’ αρχήν αποφάσισαν να τον παύσουν τον παπά, αμέσως την έκαναν γυριστή όταν αντιλήφθηκαν πως κι άλλοι παπάδες ψάχνονται και έχουν καταλήξει σε “αλήθειες” φόρα παρτίδα κόντρα στα καθιερωμένα της πίστης.

Ο αιδεσιμότατος Κλας Χέντρικσε στην ενορία του στο Γκόρινχεμ “πρωτοτυπεί” στη λειτουργία κάθε Παρασκευή. Στο κήρυγμα του το μήνυμα είναι ''Επωφελήσου όσο περισσότερο μπορείς από τη ζωή σου στη γη, επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις κι άλλη ζωή μετά θάνατον''.

Στο BBC ο Κλας Χέντρικσεν είπε: “Δεν είμαι σε θέση, δεν έχω το χάρισμα να πιστεύω στη μεταθάνατο ζωή. Η αποστολή μας είναι πριν πεθάνουμε”.

Ακόμα, ο Ολλανδός ιερέας συλλογίζεται ότι πιθανόν να μην υπήρξε ποτέ ο Ιησούς, αλλά η περιγραφή της ζωής του στην Καινή Διαθήκη αποτελεί πολύτιμη πηγή σοφίας για το πως κανείς να διάγει το βίο του. Σημειώνω ότι έγραψε για την πίστη του σ’ έναν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, όχι σε άγνωστο θεό.

Διαβάστε ακόμα:

ΘΑΡΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ